Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Sayın Esed” sürprizi: Zamanında ailece görüştük, yarın yine olmaz diyemem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Sayın Esed” sürprizi: Zamanında ailece görüştük, yarın yine olmaz diyemem


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ile diplomatik ilişkilerin yeniden kurulup kurulmayacağı sorusu üzerine “Nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar, bilirsiniz, Sayın Esed ile bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ayrıca Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad hakkında “Sayın Esed” ifadesini kullanması dikkat çekti.

“Kurulmaması için hiçbir sebep yok”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Ali Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. “Türkiye ve Suriye arasında yeniden diplomatik ilişkiler kurulur mu?” sorusunu yanıtlayan Erdoğan:

“Kurulmaması için hiçbir sebep yok. Biz Suriye’yle bu ilişkileri geliştirmekte geçmişte nasıl birlikteysek yine aynı şekilde birlikte hareket ederiz ve Suriye’nin de iç işlerine karışmak gibi bir derdimiz, bir hedefimiz asla olamaz. Çünkü Suriye halkı bizim kardeş halklar olarak beraber yaşadığımız bir topluluktur.

“Ailece görüşmelere varıncaya kadar Sayın Esed ile bu görüşmeleri yaptık”

Nasıl ki biz Suriye ile ilişkilerimizi çok çok canlı tuttuysak geçmişte, ailece görüşmelere varıncaya kadar, bilirsiniz, Sayın Esed ile bu görüşmeleri yaptık. Yarın olmaz diye bir şey kesinlikle mümkün değil, yine olur. Suriye’nin iç işlerine karışmak gibi de bir derdimiz asla yok”

Erdoğan, ittifak ortağı MHP lideri Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmeyle ilgili, “Görüşmelerimizi ara vermeden devam ettirdik, devam ettiriyoruz. Bundan sonra da devam ettireceğiz. Burada herhangi bir suistimale de fırsat vermeyi asla düşünmüyoruz” ifadelerini kullandı. Görüşmelerde ülkedeki siyasi gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade eden Erdoğan, “Bu değerlendirmelerle birlikte gerek Milliyetçi Hareket Partisi gerekse Adalet ve Kalkınma Partisi olarak adımlarımızı atıyoruz” diye konuştu.

“Kentsel dönüşümle işi sağlama almalıyız”

Kentsel dönüşüm konusuyla ilgili soruları da yanıtlayan Erdoğan, kaçak yapıların yapıldığı ve zemin etütlerinin doğru yapılmadığı yerlerde kentsel dönüşüme gidilmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, “Ve şu anda yıkılan binalarda da sıkıntı bakıyorsunuz üç kat kaçak yapılmış. Ve bu üç kat kaçaktan dolayı da burada böyle bir yıkım söz konusu olmuş” dedi. Kendisinin belediye başkanlığından gelen bir Cumhurbaşkanı olduğunu vurgulayan Erdoğan, TOKİ örneğinde olduğu gibi kentsel dönüşümle ülkenin genelindeki yapıları kontrollü bir şekilde yaparak işi sağlama almak istediklerini vurguladı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version