Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Colemêrg’te irade gaspına karşı yürüyüş


COLEMÊRG – İrade gaspına karşı yürüyüşe geçen Colemêrg’liler, akşam saatlerinde yapılacak olan eyleme katılım çağrısında bulundu.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden uzaklaştırılarak yerine kayyım atanması Colemêrg’te kitlesel bir şekilde protesto ediliyor. Aralarında bölge milletvekillerinin, siyasetçi, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi kent merkezinde iki koldan ilk olarak esnaf ziyaret gerçekleştirdi. Halkın yoğun katılımı olan esnaf ziyareti yürüyüşe dönüştü.

 

Esnaf ziyaretlerini tamamlayan her iki kol çarşı merkezinde birleşerek, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Sıddık Akış irademizdir”, “Direne direne kazanacağız”, “Hırsız kayyım”, “Kayyım başkan istemiyoruz” ve “Colemêrg uyuma iradene sahip çık” sloganlarıyla yürüyüşe geçti. Yüzlerce kişinin katılım sağladığı yürüyüşe esnaflar da alkışlarla destekte bulundu.

 

EYLEME KATILIM ÇAĞRISI

 

Yürüyüş ve esnaf ziyareti esnasında bölge vekilleri Colemêrg belediyesi önünde saat: 19:00’da, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar, Keskin Bayındır ve onlarca milletvekilinin katılımıyla yapılacak olan eyleme katılım çağrısında bulundu. Milletvekilleri ayrıca yapılanların siyasi bir darbe olduğunu belirterek vicdan sahibi herkesin eyleme katılması gerektiğini vurguladı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version