Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’nin ekonomi kurmayları ile Bakan Şimşek bir araya geldi

CHP’nin ekonomi kurmayları ile Bakan Şimşek bir araya geldi


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile CHP’nin Hazine ve Maliye’den sorumlu gölge bakanı Yalçın Karatepe görüşmesi başladı. Karatepe’yi, bakanlık girişinde Bakan Şimşek ve Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya karşıladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in CHP Genel Merkezi’nde yaptığı görüşmede alınan karar gereği CHP’nin ekonomi kurmayları ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek saat 10.00’da bir araya geldi.

Karatepe, Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir’den oluşan CHP heyetini bakanlık girişinde Bakan Şimşek ve Bakan Yardımcısı Zekeriya Kaya karşıladı.

HANGİ BAŞLIKLAR MASADA?

Heyet, halihazırda hükümetin çalıştığı vergi reformu paketi için önerilerin yer aldığı bir rapor hazırladı. CHP’li kurmaylar ayrıca acil önlem alınması gereken konular olarak nitelendirdiği başlıkları da Hazine ve Maliye Bakanı’na sunacak.

CHP’li Yalçın Karatepe, temmuzdan itibaren asgari ücrete en az enflasyon farkı kadar zam yapılması talebini dile getirecek.

Emekliler için de enflasyon oranına refah payı eklenerek aylıkların artırılması önerisi masada olacak.

Görüşmede ayrıca tarımsal desteklerin artırılması, TÜİK verileri, Varlık Fonu gibi başlıklar da CHP’li kurmaylar tarafından gündeme getirilecek.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version