Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bulgaristan seçimleri için öğretmenlere talimat!


İZMİR – İzmir Valiliği, 9 Haziran’da yapılacak Bulgaristan seçimi için görevlendirilen öğretmenlerin, seçmenleri oy kullanmaya ikna etmesini istedi. 

 

İzmir Valiliği, 9 Haziran’da yapılacak olan Bulgaristan Genel Seçimi için ilçe eğitim müdürlüklerine yazı göndererek, görevli olan öğretmenlerin İzmir’de oy kullanan seçmenleri aramalarını istedi. Öğretmenlerin seçmenleri oy kullanmaları için ikna etmesi istenilen yazıda, aramalarına dair kayıtlı bilgi notunun kendilerine de göndermelerini istedi. 

 

BULGARİSTAN SEÇİMİ İÇİN OKULLARA YAZI 

 

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Candemir, Bulgaristan seçimleri için İzmir’de toplam 18 okulda seçmenlerin sandık başına gideceğini belirtti. Candemir, “İzmir Valiliği bu konuyu çok önemsemiş ve kendine vazife çıkartarak seçimlere müdahil olmak istemiştir. Bu kapsamda ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla seçmenlere ulaşmak ve kendi belirledikleri siyasal gündemle müdahale etmek istemiştir” diye belirtti. 

 

Candemir, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıyı şöyle paylaştı: “İlgili adresteki, Ek 1 listede size ait olan numaranın karşısındaki 100 seçmen, görevlendireceğiniz kişi veya kişiler tarafından aranıp Ek 2 deki metin okunarak listenizdeki kişilerin ulaşılamayanlarının (ulaşılamadı), Ek 1’in G sütununa işlenerek 6.6.2024 Perşembe günü mesai bitimine kadar tamamlanmasını rica ederim.”

 

SEÇMENLERİN ARANMASI İSTENDİ

 

Candemir, görevlendirilen öğretmenlere de şu bilgi notunun gönderildiğini paylaştı: “Ek 2: İyi günler, size Buca kaymakamlığından ulaşmaktayız. Resmi kaynaklarda Bulgaristan vatandaşı olduğunuz ve 9 Haziran Bulgaristan seçimlerinde oy kullanma hakkınızın olduğu görülmektedir. Oyunuzu 9 Haziran günü Buca Çamlıkule Şehit Ömer Sarı ilkokulunda saat sabah 07:00 ile akşam 20:00 arasında Bulgaristan kimliği ya da pasaportu ile kullanabilirsiniz. Bu seçimde sandığa gitmeniz hem Bulgaristan vatandaşı olarak demokratik hakkınızı kullanmanız, hem de Bulgaristan’daki Türk varlığının siyasette karşılık görmesi için çok önemlidir. Bu konuda hassasiyetiniz için teşekkür eder, İyi günler dileriz.” 

 

Candemir, öğretmenlerin aradığı seçmenlerle ilgili bilgileri de “GOOGLE DRİVE”a işlemelerinin istendiğini söyledi. 

 

‘MESLEĞİMİZ İTİBARSIZLAŞTIRILDI’

 

Yıllardır öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırıldığını kaydeden Candemir, “Kaymakamlığın ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün öğretmenlere verdiği görev, öğretmenlik mesleği ile örtüşmemektedir. Bu şekilde bir görevlendirme yapılamaz. Öğretmenlik mesleği amirlerin her istediği işleri yaptıracakları bir meslek değildir” diye tepki gösterdi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version