Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Brüksel Belediyesi, İsrail futbol takımı ile oynanacak maç için stadının kullanılmasına izin vermedi

Brüksel Belediyesi, İsrail futbol takımı ile oynanacak maç için stadının kullanılmasına izin vermedi


Belçika’daki Kral Boudewijn Stadyumunun sahibi olan Brüksel Belediyesi, Belçika milli futbol takımının Eylül ayında İsrail ile oynaması planlanan Uluslar Ligi maçının burada yapılamayacağına karar verdi.

Şehir yetkilileri yaptıkları açıklamada dikkatli bir analizin ardından İsrail’e karşı oynanacak Uluslar Ligi maçının Belçika’nın ulusal stadyumunda yapılamayacağına karar verdiklerini belirtti. Brüksel Belediyesi açıklamasında “Gazze’deki insani ve güvenlik koşulları bunu imkansız kılmaktadır” dedi.

Belçika Futbol Federasyonu, Belçika’nın 6 Eylül’de İsrail ile evinde oynayacağı maçın biletlerini şimdilik satışa sunmama kararı almıştı. Brüksel Belediyesi de İsrail ve Hamas arasındaki savaş göz önüne alındığında maçın Kral Boudewijn Stadyumunda oynanmasının çok büyük bir risk oluşturacağını belirtti.

Yapılan açıklamada, “Orta Doğu’daki dramatik durum göz önünde bulundurulduğunda, Brüksel Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri, yüksek riskli bir maçın şehirde yapılmasına izin vermenin imkansız olduğunu düşünmektedir” denildi. Brüksel Belediyesi olası güvenlik problemlerine dikkat çekti: “Dikkatli ve derinlemesine bir analizin ardından, bu özellikle sıkıntılı zamanlarda başkentte böyle bir maçın şüphesiz büyük gösterilere ve karşı gösterilere yol açacağı sonucuna vardık. Bu durum seyircilerin, oyuncuların, Brüksel halkının ve polis teşkilatımızın güvenliğini tehlikeye atacaktır.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version