Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Birçok kentte ‘Özgürlüğe ses ver’ eylemleri


HABER MERKEZİ – Mersin, İstanbul ve Adana’da “Özgürlüğe ses ver” şiarıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. İstanbul’daki eylemde polisler çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.  

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılarak fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü için başlatılan eylem ve etkinlikler sürüyor. Bu kapsamda Adana, Mersin ve İstanbul’da “Özgürlüğe ses ver” şiarıyla bir dizi etkinlikler yapıldı. 

 

MERSİN 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin İl Örgütü, halk buluşması düzenledi. Toroslar ilçesinde bulunan 68’liler Barış Ormanı’nda gerçekleştirilen buluşmaya DEM Parti Êlih Milletvekili Zeynep Oduncu ile çok sayıda kişi katıldı. Buluşmada, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğüne dair kaleme aldığı değerlendirmeleri okundu. 

 

DEM Partili Oduncu, Öcalan ve cezaevinde tutulan tutsakların üzerindeki tecridin kalkması için etkinliklerinin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Barışın gelmesi için Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması gerektiğini belirten Oduncu, “Biz bugün burada ‘Özgürlüğe ses ver’ kampanyası ile bir araya geldik, ama bunların daha çok sıklaşması gerekiyor. Bu düşüncelerin, bu fikirlerin yayılması ve çoğalması gerekiyor. Fikirlerimizin, arkadaşların fikirlerinin, düşüncelerinin toplumda var olması gerekiyor” diye konuştu. 

 

İSTANBUL

 

İstanbul’da tutsak yakınları, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde “Özgürlüğe ses ver” eylemi gerçekleştirmek istedi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli’nin de aralarında olduğu grup, polisler tarafından engellendi. DEM Partili Zübeyde İnce, “Size talimat verenlerin ismi şimdi hepsi çetelerle anılıyor. Hepsi şimdi çetelerin içinde” tepkisinde bulundu. 

 

Polislerin abluka aldığı kitle, sık sık “Bijî berxwedana zindanan” sloganı attı. Çok sayıda kişi gözaltına alınarak, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. DEM Parti İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz’ın da gözaltılar arasında olduğu öğrenildi. 

 

Polisler, görüntü almak isteyen gazetecileri engelledi. 

 

TJA’DAN OKUMA ETKİNLİĞİ

 


Özgür Kadın Hareketi (TJA), “Toplumsal sorunlara karşı ne yapmalı” başlığıyla Beyoğlu’nda bulunan Mezopotamya Kültür Merkezi’nde (MKM) okuma etkinliği düzenledi. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenlerin anısına yapılan saygı duruşu sornası konuşan TJA aktivisti Dilan Geyik, okumaların Marmara ayağının İstanbul’da başladığını ve birçok yerde devam edeceğini söyledi. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değinen Geyik, “Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istiyoruz çünkü fikirleri zaten bizimle, mücadelemizi diri tutan ve yükselten de budur” ifadelerini kullandı.

 

Etkinlik kapsamında “Özgür eş yaşam” ve “Sosyalist olmak öncelikle eş yaşamda özgürlük düzeyi tutturmakla gerçekleşebilir” başlıklarında okumalar yapıldı. 

 

Okumaların ardından konular üzerinden tartışma yürütüldü. 

 

ADANA 

 

TJA, Adana’nın Seyhan ilçesinde DEM Parti binasında halk buluşması gerçekleştirdi. Etkinlikte PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın değerlendirmeleri okundu. 

DEM Parti Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş ile çok sayıda kişi etkinliğe katıldı. Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğüne dair değerlendirmeleri okundu. Sarıtaş, İmralı tecridine değinerek, bir an önce Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını istedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version