Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beyaz Saray: Amacımız kısa sürede ateşkes


(Serbest Görüş) – Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Gazze Şeridi’nde sekiz aydır devam eden savaşı sonlandırmaya yönelik ateşkes tasarısını İsrail’in desteklediğini ve amacın Hamas ile pürüzleri gidermek ve kısa sürede bir anlaşmaya varmak olduğunu açıkladı.

Sullivan, İtalya’nın güneyindeki G7 liderler toplantısı kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, liderlerin Hamas’ı tasarıyı kabul etmeye teşvik etmelerinin gerektiğini söyledi.

Hamas, ABD’nin ateşkes tasarısını memnuniyetle karşılasa da, ateşkes maddelerinde bazı değişiklikler isteyerek anlaşmanın savaşı tamamen sona erdirmesinin gerektiğini belirtti.

Savaşın kalıcı olarak sonlandırılmasını hâlâ kabul etmeyen İsrail ise ABD’nin ateşkes planına Hamas’ın verdiği yanıtın tamamen ret anlamına geldiğini belirtti.

Öte yandan ara bulucular Katar ve Mısır, ateşkesi sağlamak üzere çabalamaya devam ediyor.

Geçen yılın Kasım ayında bir hafta süren kısa bir ateşkesten bu yana, Hamas’ın savaşın kalıcı olarak sona ermesi ve İsrail’in Gazze’den tamamen çekilmesi konusundaki ısrarı nedeniyle, ateşkes girişimleri başarısızlıkla sonuçlandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version