Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Belçika’da bir kasaba Fransa’ya olan sınır kapısını kapatmaya hazırlanıyor

Belçika’da bir kasaba Fransa’ya olan sınır kapısını kapatmaya hazırlanıyor


Belçika’nın Fransa sınırında yer alan Flaman Wervik kasabası yetkilileri ilginç bir karara imza attı. İki ülke arasında sınır kapısı görevi gören köprü, 1 Temmuz’daki Fransa-Belçika EURO 2024 ilk 16 turu mücadelesi öncesinde kapatılacak.

Belçika milli futbol takımı EURO 2024’te grupdan ikinci olarak çıkmayı başarsa da Belçikalıların tepkisiyle karşılaşmış, Kırmızı Şeytanların oynadığı futbol taraftarlarını mutlu etmemişti. Belçika milli takımı Almanya’da düzenlenen turnuvada Fransa ile ilk 16 turunda 1 Temmuz’da oynayacakları mücadeleye hazırlanırken Belçika’nın Fransa sınırında yer alan Wervik kasabasından maç öncesi ilginç bir karar geldi.

VRT’nin haberine göre, Batı Flaman bölgesindeki Wervik kasabasının belediyesi, Belçika’nın Pazartesi günü Fransa ile oynayacağı Avrupa Şampiyonası maçı öncesinde Fransa ile olan sınır kapısını kapatma kararı aldı. Kasabanın Belediye Başkanı Youro Casier, bunun rakip taraftarlar arasında olay çıkmasını önlemek için yapıldığını söyledi.

Maçın oynanacağı 1 Temmuz Pazartesi günü Belçika’nın Wervik kasabasını Fransa’nın Werviq-Sud kasabasına bağlayan ve sınır işlevi gören köprünün ortasına büyük beton bloklar yerleştirilecek. Bu sayede arabaların köprüden geçmesi engellenecek, bisikletliler ve yayaların ise geçişine izin verilecek. Pazartesi günü maçın başlamasından hemen önce araç trafiğine kapatılacak olan köprü Salı günü sabah erken saatlerde yeniden açılacak.

Wervik kasabası yetkilileri daha önce de buna benzer bir karar almıştı. 6 yıl önce Rusya’da düzenlenen Dünya Kupası’nda Belçika yine Fransa ile eşleşmiş, belediye yine köprüye beton bloklar yerleştirerek araç trafiğini engellemişti. İki takım 2018 Dünya Kupası yarı finalinde karşılaştığında Fransa 1-0 galip gelmişti. Belediye Başkanı Casier VRT News’e yaptığı açıklamada “Bunun akıllıca bir karar olduğu ortaya çıktı” dedi.

Belediye Başkanı, “Comines-Warneton şehri o zaman hiçbir önlem almadı ve maçtan sonra köprüden geçerek arabalara zarar veren ve camları kıran Fransızlarla karşı karşıya kaldılar. Kısa bir süre önce sınırdaki diğer belediye başkanlarıyla görüştüm ve köprümüzü tekrar trafiğe kapatmaya karar verdik.” açıklamasında bulundu.

Wervik Belediye Başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Fransızlar bizden çok daha şovenist. Bir Fransız zaferinden sonra ‘küçük Belçikalıları’ kışkırtmak ve alay etmek için arabalarıyla gelmeyi sevdiklerini deneyimlerimizden biliyoruz. Buraya arabayla geliyorlar, korna çalmaya başlıyorlar ve sokaklarda dans etmek için dışarı çıkıyorlar. İnsanların aptalca şeyler yapmaları için kışkırtılmalarını önlemek istiyoruz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version