Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Şimşek’ten CHP’li Yalçın Karatepe’ye: “Tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş mesajlar”

Bakan Şimşek’ten CHP’li Yalçın Karatepe’ye: “Tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş mesajlar”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasında dün gerçekleşen görüşme gündemdeki yerini koruyor. Karatepe’nin toplantının ardından yaptığı açıklamaya tepki gösteren Bakan Şimşek,  “Görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Karatepe ile görüşmesine dair dün bir açıklama yapmayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karatepe’nin toplantı sonrası yapılan açıklamalara yönelik değerlendirme yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Şimşek, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile Karatepe’yi ağırladıklarını ve protokol kurallarını uygulamadan binanın girişinde karşıladığını söyledi.

‘UMARIM BU TUTUM VE YAKLAŞIM DİYALOG VE NORMALLEŞME RUHUNU ZEDELEMEZ’

4 saati aşan görüşmede önerileri, demokratik nezaket ve ekonomik-mali gerçekler kapsamında not ettiklerini dile getiren Şimşek, “Ayrıca uyguladığımız ekonomi programımıza ilişkin detaylı bir de sunum yaptık. Ancak sonrasında görüşmeye ilişkin kamuoyuna yönelik mesajlarının tribün ve taraftar kaygısıyla verilmiş olduğunu izledik. Umarım bu tutum ve yaklaşım diyalog ve normalleşme ruhunu zedelemez” ifadelerini kullandı.

Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle kabul ettiğim CHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Yalçın Karatepe’yi protokol kurallarını uygulamadan binanın girişinde karşıladım ve makamda görüştüm.

Görüş ve önerilerini dinlediğimiz 4 saati aşan görüşmede gündeme getirilen tüm konularla… https://t.co/XU55B7oyVl

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) June 25, 2024

KARATEPE NE DEMİŞTİ?

Karatepe ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Görüşmede dört ana talep ilettik. Asgari ücrete ara zam, emekli aylıklarla ciddi şekilde artış yapılması, tarımsal desteklerin arttırılarak tarım kanununun öngördüğü şekilde yüzde bir oranında çiftçilere ödenmesi, bu kapsamda şimdiye kadar açıklanmış olan çay ve buğday gibi alım fiyatlarının güncellenmesi ve dördüncü olarak da ekonomide önemli sorunlardan birisi olarak gördüğümüz vergide adaletsizliğin giderilmesi. Biz bu önerilerimizi sunduk ve takipçisi olacağız. Görüşmeye dört taleple gittik. Ancak dört saatin sonunda acı reçeteyi yine vatandaşa çıkaran anlayışlarında bir değişim iradesi olmadığını maalesef gördük” demişti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version