Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ayhan Bora Kaplan davası: Serdar Sertçelik ve polis müdürlerinin iddianamesi tamamlandı

Ayhan Bora Kaplan’ın itirafçı olan sağ kolu sokak ortasında vuruldu


Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının iki numaralı ismi Serdar Sertçelik’in “hükümete komplo” iddiaları sonrasında başlatılan soruşturmaya ilişkin iddianame tamamlandı. Sertçelik hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 3’ü polis müdürü 6 emniyet görevlisi ve Sertçelik’in kaçmasına yardımcı olan 5 sivil hakkında hazırlanan iddianame kabul edilerek Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

İddianamede eski Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner, eski Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, eski Şube Komiserleri Ufuk Gültekin, Gökhan Karaca ve Metehan İlkyaz ile Nurullah Özgür Kopuk, Ramazan Kubat, Adem Kaçan, Mustafa Çotuk ve Erdoğan Sertçelik “şüpheli” olarak yer aldı.

Şüphelilerden Öner, “görevi kötüye kullanma”, “göreve ilişkin sırrın açıklanması” ve “suçluyu kayırma” suçlarından 2 yıldan 11 yıla, emniyet mensubu diğer şüpheliler Çelik, Demircan, Gültekin, İlkyaz ve Karaca aynı suçların yanı sıra “tanığı etkilemeye teşebbüs” suçundan 4’er yıldan 15’er yıla kadar hapisle yargılanacak.

Sivil şüphelilerden Kopuk, “tanığı etkilemeye teşebbüs” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar; Kaçan, Çotuk, Kubat ve Sertçelik ise “suçluyu kayırma” suçundan 6’şar aydan 5’er yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Türkiye’ye iadesi beklenen ve dosyası ayrılan Serdar Sertçelik, “hükümete komplo” kurdukları öne sürülen emniyet müdürleriyle birlikte yargılanacak.

Ayhan Bora Kaplan davasının eski gizli tanığı firari Serdar Sertçelik soruşturmayı yürüten emniyetçilerin kendisine hükümet aleyhine ifade vermeye zorladığını öne sürmüş, polisler açığa alınmış ve tutuklanmıştı.

Sertçelik sahte Gürcistan pasaportuyla Macaristan’da yakalanmış ve iadesi için süreç başlatılmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version