Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avusturya Havayolları uçağı ‘fırtına hücresi’ne yakalandı: Burnu delindi, camları çatladı

Avusturya Havayolları uçağı 'fırtına hücresi'ne yakalandı: Burnu delindi, camları çatladı


Avusturya Havayolları’na ait bir yolcu uçağı, ‘fırtına hücresi’ne girmesi nedeniyle doluya maruz kalarak havada hasar aldı. 173 yolcu ve altı mürettebat ile İspanya’nın Palma de Mallorca kentinden Avusturya’nın başkenti Viyana’ya gitmekte olan uçağın kokpit camı çatladı, burnunda delik açıldı.

Avusturya Havayolları’ndan yapılan açıklamaya göre, söz konusu olay dün yaşandu. OS434 sefer sayılı Airbus A320 tipi uçak, Viyana’ya yaklaştığı sırada ‘gök gürültülü fırtına hücresi’ne yakalandı.

Bu sırada yağan dolunun uçağın iki ön kokpit camına, burnuna ve bazı başka camlarına hasar verdiği belirtildi. Uçaktan acil durum çağrısı yapılırken, pilotların Viyana havalimanına güvenli iniş yaptığı açıklandı. Uçağın radarlarının, söz konusu hava oluşumunu göremediği de belirtildi.

“Fırtına hücresi”, aşağı ve yukarı yönlü rüzgarların tek bir parça halinde hareket ettiği hava oluşumlarının ismi. Uçaklar, bu oluşumlarla karşılaştığında türbülans yaşayabiliyor.

Son dönemde, yolcu uçaklarında türbülans sıklığının artması dikkat çekiyor. Singapur Havayolları’na air bir uçak geçen ay ağır türbülansa girmiş, yolcular başlarını çarparken bir kişi ölmüş ve 70’den fazla yolcu yaralanmıştı. Katar Havayolları’na ait bir uçakta da Doha-Dublin seferini yaptığı sırada Türkiye üzerinde yaşanan türbülansta 12 kişi yaralanmıştı. (DIŞ HABERLER)

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version