Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birçok ülkede sandıklar kapandı, sonuçlar bekleniyor

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde birçok ülkede sandıklar kapandı, sonuçlar bekleniyor


Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Perşembe günü Hollanda’da yapılan oy verme işlemi bazı ülkelerde Pazar günü geç saatlere kadar devam edecek. Bügün, 21 ülkede seçmenler sandığa gitti. Yüz mülyonlarca Avrupalı oylarını kullandı. Seçim sonuçları ilerleyen saatlerde açıklanmya başlanacak ve AP’nin önümüzdeki 5 yıl için sandalye dağılımı ortaya çıkacak.

720 vekilin seçimi için sandıklara gidilirken anket sonuçlarına göre AP’de aşırı sağın önemli derecede güçlenmesi ve AB yanlısı merkez partilerin güö kaybetmesi bekleniyor. Dört gün süren oylamanın ardından, yeni yasama meclisi için ilk tahminler saat 9’da paylaşılacak. Sandalye dağılımı ile ilgili tahminler saat 12’de gibi İtalya’daki seçimin de sona ermesiyle güncellenek.

Aşırı sağ korkusu gerçeğe dönüşüyor

Hollanda’da Perşembe günü yapılan seçimlerin ardından aşırı sağcı Geert Wilders’in partisi Yeşil-Sol koalisyonu ile birlikte sandığa damga vururken Almanya, Belçika, İtalya, Fransa gibi ülkelerde de aşırı sağın oyunu ciddi oranda artırması bekleniyor.

Ayrıca Avusturya’da da aşırı sağın seçimlerden zaferle ayrılacağı tahmin ediliyor. Fransa’da ise seçmenler sandığa koştu, 21 yüzyıldaki seçimlerde oy kullanma oranının rekor kırabileceği ifade ediliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version