Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ARAŞTIRMA | İstanbul’un en önemli üç sorunu; ekonomi, ulaşım, olası deprem!

Dünyanın en pahalı şehirleri listelendi; aralarında İstanbul da var


İstanbul Planlama Ajansı (İPA), ‘İstanbul Barometresi’ araştırmasının Mayıs 2024 sonuçlarını yayımladı. Katılımcılara göre İstanbul’un ilk üç sorunu yüzde 55,8 ile ulaşım, yüzde 49,8 ile ekonomik sorunlar ve yüzde 44,9 olası İstanbul depremi olarak belirlendi.

Katılımcılara Kurban Bayramında ne yapacakları da soruldu. Tatillerini genellikle İstanbul dışında geçirdiğini belirten katılımcıların yüzde 22,2’si bu bayramda ekonomik sebeplerden ötürü İstanbul’da olacağını belirtti. Katılımcıların yüzde 13,9’u ise ekonomik sebeplerle tatil harcamalarını kısarak tatil yapacağını belirtti.

Araştırmaya göre mayıs ayında katılımcıların yüzde 18,6’sı bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini, yüzde 27’si aslında pek geçinemediğini, yüzde 34,5’i kıt kanaat geçinebildiğini, yüzde 19,9’u ise geçinebildiğini ve kenara da para koyabildiğini belirtti.

Katılımcılara Mayıs ayındaki duygu halleri de soruldu ve 10 üzerinden değerlendirmeleri istendi. İstanbulluların ortalama stres seviyesi 6,9, kaygı seviyesi ise 5,8 olarak ölçüldü. Mayıs ayındaki yaşam memnuniyeti 4,9 mutluluk seviyesi ise 5,6 olarak ölçüldü.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version