Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara semalarında uçan meçhul helikopterler!

Ankara semalarında uçan meçhul helikopterler!


15 Temmuz’da Marmaris’teki meçhul helikopterler ve timler en karanlık noktalardan biri ve hala açıklanabilmiş değil. En az Marmaris kadar önemli başak bir karanlık nokta ortaya çıktı. Ankara semalarında uçan meçhul helikopterler.

15 Temmuz gerçeklerini Araştırma Platformu Koordinatörü Selçuk Adıgüzel, Ankara semalarında uçan meçhul helikopterleri gündeme taşıdı. Adıgüzel bilirkişi raporları, radar kayıtları ve video görüntüleri Ankara’da 15 Temmuz gecesi uçan meçhul helikopterlerin varlığını belgelerle ortaya koydu. Acaba bu helikopterlerin sivil vatandaşların ölümünde rolü var mıydı? diye sordu.

YouTube kanalında önemli bir dosyayı ele alan Adıgüzel şunları anlattı: Bilirkişilerin iddiasına göre sözde darbeci helikopterler transponder (frekans gönderen ve hava aracının radar tarafından tanınmasını sağlayan araç) açık olarak uçmuşlar. Sebebi de havada uçan jetler tarafından vurulmama ihtimaline karşı deniyor. Ama Esenboğa ve Ahlatlıbel radar üssünün kayıtlarına göre transponder kapalı uçan, markası, tipi bilinmemekle birlikte helikopter olduğu değerlendirilen 5 adet meçhul hava aracı tespit edilmiş.

-Savcının ve rejimin iddiasına göre Ankara’da uçan helikopterlerin hepsi kara havacılık komutanlığından kalktı ve darbe amaçlı uçtular.

-Ama kayıtlar ve bilgiler gece uçan başka helikopterlerin olabileceğini de ortaya koyuyor. Aynı şekilde videolarına yer verilen 3 helikopterin sözde darbeci kabul edilen kişi ve araçlara ateş ettiği görülüyor. Eğer darbeci denilenler birbirini vurmamışsa, bu ateş eden helikopterler kime ait?

-Sanıklar mahkemede Karaman, Polatlı/Acıkır, Ankara/TAİ, Jandarma Havacılık, Özel Hava Alayı gibi noktalardan taarruz helikopteri kalkıp kalkmadığının tespitini talep etseler de mahkeme kulak vermedi

-Savcılığa göre sözde darbeciler 6 noktada 344 adet 20 mm top mermisi kullandı. Ancak sadece Genelkurmay ve Jandarma Beştepe bölgesinde 23 ölüm 197 yaralanmaya sebep olunmuş. Sanıkların mahkemede yaptığı hesaba göre seri atış şeklinde tetiğe sadece 5 kez basılarak bu katliamın yapıldığı iddia ediliyor. Ancak bu fiziken mümkün görünmüyor.

-Gece 02.40 gibi genelkurmayı vurduğu iddia edilen pilotun o saatlerde güvercinlikte, yaklaşık 1 er dakikalık telefon görüşmesi yaptığı HTS kayıtlarına girdi. O zaman Genelkurmay’ı kim vurdu?

  • TEM şubede ifade alınırken savcı ‘’benden aldığınız telsiz kaydını dinlettiniz değil mi’’ diyerek telsiz kayıtlarıyla oynandığını ağzından kaçırmış oldu.

Bunlar ve daha fazlası:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version