Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara Gar Katliamı davasında karar çıkmadı; duruşma 1 Temmuz’a ertelendi

Ankara Gar Katliamı davasında karar çıkmadı; duruşma 1 Temmuz’a ertelendi


10 Ekim Ankara Katliamı davasında yine karar çıkmadı. Duruşma 1 Temmuz tarihine ertelendi. Ankara’da öldürülen Sinan Ateş cinayetine ilişkin dava da 1 Temmuz’da görülecek!

Ankara Tren Garı Meydanı’nda 10 Ekim 2015 tarihinde IŞİD’in düzenlediği terör saldırısında 103 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davada yine karar çıkmadı. Duruşma, 1 Temmuz tarihine ertelendi.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada hakkında dava açılan 26 sanıktan 10’u hakkında bugün karar çıkması bekleniyordu. Gar katliamı davasında IŞİD üyesi olduğu tahmin edilen 16 kişi halen firari durumda. İhmali olduğu yönünde tespitler yapılan bazı kamu görevlileri hakkında ise soruşturma izni çıkmamıştı.

10 Ekim’de ne olmuştu?

DİSK, KESK, Türk Tabipleri Birliği, TMOBB ve HDP’nin de aralarında bulunduğu pek çok sivil toplum örgütü ve siyasi partinin çağrısıyla Ankara Tren Garı önünde düzenlenen Emek, Barış, Demokrasi mitingine düzenlenen saldırıda olay günü 100, daha sonra aldığı yaralar nedeniyle tedavi altındayken 3 kişi olmak üzere 103 kişinin hayatını kaybetti.

Yürüyüş henüz başlamadan saat 10.00 civarı kısa aralıklarla iki ayrı canlı bomba ile gerçekleştirilen saldırı, Türkiye tarihinin en çok insanın hayatını kaybettiği intihar saldırısı oldu. Saldırının başkent Ankara’nın merkezinde gerçekleşmiş olması, istihbarat ve emniyetin saldırının önüne geçmek için yeterince önlem almadığı eleştirilerine yol açmıştı.

Resmi açıklamalarda IŞİD’in gerçekleştirdiği belirtilen saldırıdaki canlı bombalardan birinin ise, aynı yıl Suruç’ta yapılan intihar saldırısını düzenleyen canlı bomba Abdurrahman Alagöz’ün kardeşi Yunus Emre Alagöz olduğu belirtiliyordu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version