Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Alper Yıldız yazdı | Muhteşem maçlar, genç yetenekler… EURO 2024 tüm heyecanıyla başlıyor


(Serbest Görüş) – ALPER YILDIZ, ALMANYA

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024), Almanya’nın ev sahipliğinde 14 Haziran – 14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu prestijli turnuvada, milli takımların mücadelesi büyük bir heyecana sahne olacak. 20 milyondan fazla bilet başvurusu yapılan turnuva en beğenilen ve ilgiyle takip edilen etkinliklerden biri olacak.

Ben de bu büyük heyecanı sizlere Almanya’dan aktarmaya çalışacağım. Taraftarlar dünyanın dört bir yanından Almanya’ya geldi. Almanya’da büyük meydanlara sporseverlerin maç izlemesi için dev ekranlar kuruldu, güvenlik önlemleri üst düzeyde. Tren seferleri artırıldı, trafik düzenlemeleri yapıldı.

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları da bu heyecana büyük katkı sağlayacak. Grup maçlarını Dortmund ve Hamburg’da oynayacak Türk milli takımı adeta kendi evinde gibi oynayacak. Alman milli takımında forma giyen üç Türkiye kökenli futbolcu var: Kaptan İlkay Gündoğan, Emre Can ve Deniz Undav.

Takımlara ve gruplara hızlıca bir bakış atacak olursak kuşkusuz en kritik ve erken finale sahne olacak grup, B grubu. Ölüm grubunda; İspanya, İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk arasındaki maçlar şimdiden sonucu en çok merak edilen maçlar. Yine C grubunda İngiltere, Danimarka ve D grubunda Fransa, Hollanda maçları erken final havasında geçecek.

Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde üçer kez şampiyonluk yaşayan Almanya ve İspanya, en fazla mutlu sona ulaşan ülkeler olarak öne çıkıyor.

Bu tip turnuvalarda sürpriz takımlar her zaman heyecan verir.

Tarihinde dördüncü kez Avrupa Şampiyonası’na katılacak olan İskoçya; Almanya, Macaristan ve İsviçre ile mücadele edecek. Ev sahibi Almanya’nın yanı sıra İskoçya’nın performansı da merakla bekleniyor.

İtalya, Polonya, Arnavutluk gibi takımlar da beklenmedik sonuçlarla gündeme gelebilir.

Unutulmamalıdır ki futbol, her an sürprizlere gebe bir oyun!

Bu Şampiyonada genç yeteneklerin parlayacağına dair futbolseverlerde bir beklenti ve heyecan var, İşte turnuvada dikkat çekebilecek bazı genç oyuncular:

Jude Bellingham (İngiltere): Real Madrid’in 20 yaşındaki İngiliz futbolcusu Jude Bellingham, 180 milyon avro piyasa değeriyle en büyük beklentiye sahip isimlerden biri. İspanya La Liga, İspanya Süper Kupa ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda Real Madrid’in en büyük kozu olan genç oyuncu, 23 gol ve 13 asistle harika bir sezon geçirdi.

Florian Wirtz (Almanya): Bayer Leverkusen’in 21 yaşındaki ofansif orta sahası Florian Wirtz, Bundesliga’da sezonu namağlup şampiyon tamamlayan ve üst üste yenilmezlik rekoru kıran Alman ekibinin performansında önemli bir rol oynadı. Toplam 49 resmi maçta 18 gol ve 19 asistle parladı.

Lamine Yamal (İspanya): Barcelona’nın 16 yaşındaki kanat oyuncusu Lamine Yamal, takımıyla sezonda 50 maçta boy gösterdi. Yamal, 7’şer gol ve asistle dikkat çekti. Yaşı küçük olmasına rağmen büyük bir potansiyele sahip.

Arda Güler (Türkiye): A Milli Futbol Takımı’nın 19 yaşındaki yıldız oyuncusu Arda Güler, Real Madrid tarihine geçmeyi başardı. La Liga’da 6 gol kaydeden Arda, “en az dakikada en fazla gol atan futbolcu” unvanını elde etti. Türkiye’nin “altın çocuğu” olarak adını tarihe yazdırdı.

EURO 2024’te gözlerin üzerlerinde olacağı bu genç yeteneklerin performansları da merakla bekleniyor.

Gelelim favorilere; Fransa ve İngiltere’nin kadrolarına baktığımızda, bu iki ülkenin en büyük favoriler arasında olduğunu söyleyebiliriz. Her iki takım da güçlü oyuncu kadrolarıyla dikkat çekiyor.

Ev sahibi Almanya, taraftar desteği ve kendi sahasında oynamanın avantajıyla önemli bir aday. Panzerlerin genç yetenekleri de efsaneler kadar önemli bir koz.

İspanya ve İtalya da geleneksel olarak güçlü takımlardır. Özellikle İtalya, son yıllarda yükselişte ve sürpriz yapabilir.

Unutulmamalıdır ki futbol, her zaman sürpriz sonuçlarla doludur. Heyecanla bekliyoruz!

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version