Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Alper Yıldız yazdı | Almanya açılışta antrenman yaptı…


(Serbest Görüş) – ALPER YILDIZ, ALMANYA

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) A Grubu açılış maçında Almanya ile İskoçya karşı karşıya geldi. Münih Futbol Arena’da oynanan karşılaşmayı ev sahibi ülke 5-1 kazandı. Açılış maçında, Almanya tedbirli başladı ve ilk dakikalarda golü buldu.

Panzerler Türk Kaptan İlkay-Wirtz- Rüdiger ve Musiala ile etkili olurken erken gelen golün ardından oyunu İskoçya yarı sahasına yığdı. 15. dakikadan sonra karşılaşma Almanya için adeta antrenman havasında geçti. 16. dakikada gelen 2. gol sonrası İskoç Teknik Direktör kenarda isyan ederken oyuncularına sık sık talimatlar verse de ağır yenilgiden kurtulamadı.

Almanya milli takımında; Real Madrid’in deneyimli orta saha oyuncusu Toni Kroos, Almanya’nın kilit isimlerinden biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

Chelsea’nin başarılı savunma oyuncusu Antonio Rüdiger, hızı, fiziksel gücü ve defansif becerileriyle dikkat çekerken, Bayer Leverkusen’in genç yıldızı Florian Wirtz orta sahada top kontrolü ve ofansif katkısıyla önemli bir rol oynadı.

Yine Leroy Sané ve Jamal Musiala hızı ve top tekniğiyle İskoç savunmasına zor anlar yaşattı.

Almanya Milli Takımı’nın kaptanı İlkay Gündoğan 90 dakika sahada kalırken, Emre Can, 80. dakikada Toni Kroos’un yerine girdi.

Her ne kadar panzerler rahat bir skorla güle oynaya kazansa da özellikle 2. bölgeyle 3. bölge arasındaki kopukluk dikkatimi çekti. Sahaya iyi yayılmış düzenli ve kreatif oynayan takımlara karşı Alman takımı aynı sonuçları alamayabilir.

Bu kadar teknik kapasitesi yüksek oyuncularla özellikle orta sahayı geçerken daha kararlı olmaları gerekir. Zira grup maçlarının ardından orta sahayı bu kadar rahat geçemeyeceklerdir.

Almanya oynadığı son 5 maçta 4.galibiyetini alırken 1 maçta da berabere kaldı. Turnuvanın ilk golünü Almanya’dan Florian Wirtz kaydetti. 21 yaşındaki Wirtz, Almanya adına Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde gol atan en genç futbolcu olurken. Performansıyla göz dolduran Jamal Musiala, UEFA tarafından Maçın Oyuncusu seçildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version