Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’da nehirler taştı: Tarihi Heidelberg şehrinde evleri ve yolları su bastı

Almanya’da nehirler taştı: Tarihi Heidelberg şehrinde evleri ve yolları su bastı


Almanya‘nın Baden-Württemberg Eyaletinde etkili olan yoğun yağış sebebiyle  Neckar Nehri taştı. Tarihi Heidelberg şehrinde yolları ve evleri su bastı. Yükselen su seviyesi sebebiyle ulaşımda aksamalar yaşanırken bazı yollar trafiğe kapatıldı. Heidelberg belediyesi yetkilileri, halka, Neckar nehri kıyılarından uzak durmaya devam etmelerini tavsiye etti. Rheinlandpfalz eyaletinde ise Rhein nehrinin taşması sonucu Ludwigshafen da su baskınları meydana geldi. Şimdiye kadar bölgede 4 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Heidelberg belediyesi yaşanan su baskının 10 yılda bir ilk olduğunu duyurduğu açıklamada; Neckar’ın normal seviyesi 2,20 metre civarındadır. Ancak yoğun yağış sebebiyle su seviyesi 5 metreyi geçti. HVZ Baden-Württemberg’in son tahminlerine göre seviyenin önümüzdeki birkaç gün içinde düşmesi bekleniyor.” denildi.

B 37 VE ZIEGELHÄUSER LANDSTRASSE KAPATILDI

Su baskını sebebiyle ulaşım şehir içinden sağlanırken toplu taşımada da aksamalar yaşanıyor. Belediye araç sürücülerine Neckar Vadisi’nden kaçınmalı uyarısı yaptı.

HASAR DURUMU

Yoğun yağış sebebiyle 1 Haziran Cumartesi öğleden sonra Heidelberg – Neckarmünzplatz’ın çeşitli bölgelerinde, Eski Köprü yakınındaki B 37 ve Theodor Heuss Köprüsü ile Neckarwiese’nin altındaki yol sular altında kaldı. Neckar çayırındaki oyun alanları ve voleybol sahaları sular altında kaldı. Sel suları çekildikten sonra bile çayır daha uzun bir süre ancak çok sınırlı ölçüde kullanılabileceği belirtiliyor.

NECKAR NEHRİ WIEBLINGEN’DE DE TAŞTI:

Yine yağış sebebiyle Neckarhamm sular altında kaldı ve kurulan sel köprüleri şehir sakinlerinin evlerine erişmesi sağlıyor. Bölgede kapalı yolların ve alanların ne zaman trafiğe açılacağı ise henüz belli değil. Belediye ekiplerinin selden sonra sokakların temizlenmesinin zaman alması bekleniyor. Hasar tespitinin ardından yol yeniden ulaşıma açılacak. Çalışmaların 4 ila 7 gün sürebilleçeği duyuruldu. B 37’de temizlik çalışmaları ancak su seviyesi 3,55 metrenin altına düştüğünde başlanabileceği belirtildi. Hatırlanacağı üzere bölgede kurtarma çalışmalarına katılan bir itfaiye görevlisi önceki gün hayatını kaybetmişti. Şimdiye kadar bölgede 4 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

RHEİN NEHRİ TAŞTI

Rheinlandpfalz eyaletinde ise Rhein nehrinin taşması sonucu Ludwigshafen da su baskınları meydana geldi.

Başbakandan destek sözü

Sel felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunan Başbakan Olaf Scholz, sel nedeniyle mağduriyet yaşayanlara destek söz verdi. Bölge halkına dayanışma vaadinde bulunan Başbakan, verilecek destekler hakkında ayrıntıya girmedi.

Bavyera Eyaleti Başbakanı Söder de selden etkilenen vatandaşlara “hızlı ve bürokratik olmayan yardım” sözü verdi.

Yaklaşık 20 bin kurtarma elemanının bölgede görev yaptığını söyleyen Söder, 3 binden fazla insanın güvenli alanlardan tahliye edildiğini ve bu sayının giderek arttığını kaydetti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version