Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’da hükümet, üçüncü ülkelerdeki iltica süreçlerini inceliyor

Almanya’da hükümet, üçüncü ülkelerdeki iltica süreçlerini inceliyor


Alman hükümeti, kendi kullanımı için bir model bulma umuduyla diğer ülkelerdeki iltica prosedürleri üzerinde çalışmaya devam edecek. İncelenen modeller arasında İtalya’nın Arnavutluk ve İngiltere’nin Ruanda ile yaptığı anlaşmalar da bulunuyor.

DW’nin haberine göre, Almanya başta İngiltere ve İtalya’nın uyguladığı modeller olmak üzere iltica başvurularının üçüncü ülkelerde görülmesini inceliyor. Almanya, kendilerinin uygulayabileceği bir model arayışını sürdürüyor.  Başbakan Olaf Scholz, Alman eyalet liderlerine üçüncü ülkelerdeki iltica prosedürlerinin incelenmesine devam edileceği konusunda güvence verdi.

Scholz, Perşembe akşamı Berlin’de eyalet başbakanlarıyla yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, “sürecin devam etmesi konusunda kesin bir anlaşma” olduğunu söyledi. Scholz, önerilerini federal ve 16 eyalet hükümet liderinin Aralık ayındaki bir sonraki toplantısında sunmayı planladığını da sözlerine ekledi.

Birleşik Krallık’ın Ruanda’daki sığınma prosedürlerine ilişkin planları ve İtalya’nın Arnavutluk’taki sığınma prosedürlerine ilişkin anlaşması temel alınırken İçişleri Bakanlığının danıştığı uzmanları çoğu yasal ve pratik engellere işaret ederek bu modellerin Almanya’ya transfer edilebilirliği konusunda şüphe duyuyor.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, iltica taleplerinin üçüncü ülkelerde işleme alınmasının Alman göç politikasında bir “yapı taşı” olabileceğini, ancak bunun Almanya’daki göç durumunu temelden değiştirmeyeceğini veya ülkede iltica talebinde bulunan kişi sayısını etkilemeyeceğini söyledi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version