Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aliyev meclisi fesh etti, Azerbaycan Eylül’de seçime gidiyor

Aliyev meclisi fesh etti, Azerbaycan Eylül’de seçime gidiyor


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milli Meclisi fesheden bir kararname imzaladı. İktidardaki Yeni Azerbaycan Partisi tarafından daha önce gündeme getirilen erken seçim tartışmasına Cumhurbaşkanı Aliyev,  Cumhurbaşkanlığı’nın internet sitesinde yayınlanan kararname ile son noktayı koydu.

Azerbaycan’da seçimlerin Eylül ayı başında yapılması bekleniyor. Azerbaycan, 11-22 Kasım tarihleri arasında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansına (COP29) ev sahipliği yapacak.

Milletvekilleri, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansını gerekçe göstererek geçen hafta Aliyev’den ülkenin yasama organı Milli Meclis’i feshetmesini ve seçimin planlanandan iki ay önce yapılmasını istemişti.

Kararnamede “Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi’nin erken seçimleri 1 Eylül 2024 tarihinde yapılmalıdır” denildi. Aliyev’in bu seçimlerde de gücünü artırması bekleniyor. Bu yıl 7 Şubat’da yapılan seçimi Aliyev yüzde 92 oy alarak kazanmıştı.

Azerbaycan’da yapılan seçimler, uluslararası gözlemciler tarafından özgür ve adil olarak kabul edilmezken  muhaliflere ve medyaya olan baskının arttığı gerekçesiyle Batılı ülkeler Azerbaycan’ı eleştirmeye devam ediyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version