Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akdeniz’deki büyük buluşmaya çağrı


MERSİN – Akdeniz Belediyesi önünde irade gaspına karşı devam eden nöbet eyleminde, 14 Haziran’da yapılacak halk buluşmasına katılım çağrısı yapıldı. 

 

Colemêrg Belediyesi’ne kayyım atanması kararına karşı Mersin’de 14 Haziran’da “Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz” şiarıyla halk buluşması düzenlenecek. Akdeniz Belediyesi önünde saat 19.00’da yapılacak buluşmaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile Leyla Zana katılacak. 

 

‘KAYYIM KADIN KAZANIMLARINA SALDIRDI’

 

Akdeniz Belediyesi önünde 8 gündür devam eden nöbette, 14 Haziran’daki buluşmaya çağrı yapıldı. DEM Parti Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, Colemêrg Belediyesi’ne atanan kayyımın halkın iradesine, kazanımlarına ve emeğine atandığını söyledi. Kuş, “Bu bir gasptır. Bu Hakkari halkına yapılan bir haksızlıktır. Bunu kabul etmiyoruz. Bu haksızlık karşısına direneceğiz” dedi. Kuş, kayyım atamanın aynı zamanda kadın kazanımlarına ve eşbaşkanlık sistemine saldırı olduğunu ifade etti. 

 

HALK BULUŞMASINA ÇAĞRI

 

DEM Parti Mersin Milletvekili Perihan Koca, 14 Haziran’daki buluşmaya çağrı yaptı. Koca, “Tüm kadınları, gençleri, emekten ve demokrasiden yana herkesi halk buluşmasına davet ediyoruz” diye kaydetti. 

 

DEM Parti İl Eşbaşkanı Reşat Aşan, kayyımla demokrasi, özgürlük ve adaletten yana olan herkesin iradesinin gasp edildiğine işaret etti. Kayyım zihniyetine “dur” denilmesi gerektiğini belirten Aşan, halk buluşmasına katılım çağrısında bulundu. Aşan, “İnanıyoruz ki güçlü bir duruş, güçlü bir ortaklaşma, güçlü bir ses çıkarma bu zorbaları geriletecektir. Kayyımcı anlayışa ve rejime geçit vermeyeceğiz. Bu zorbalığa boyun eğmeyeceğiz. Bu halk bu güce ve kudrette sahiptir” ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version