Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AK Parti Sözcüsü Çelik: CHP ile ittifak kurmayacağız


(Serbest Görüş) – AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Habertürk Televizyonu canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlatan Ömer Çelik, görüşmelerin ardından CHP ve MHP arasındaki tartışmalar için, “CHP’nin siyasetle ilgili tartışmaları, sistemle ilgili tartışmaları rejim tartışmasına döndürme gibi kötü bir siyasi huyu var. Bu da askeri darbelerle, vesayetle, muhtıralarla birlikte yürüdüğünde çok maliyeti arttıran bir şey oldu. Biz zaten bu maliyete karşı çıktığımız için dedik ki demokratikleşsin. Tam 15 yıl boyunca bütün cümlelerin üstünde kurduğumuz cümle neydi? Sivil siyasetin üstünlüğü. Niye? Çünkü bu sorunları çözmesi gereken sivil siyasetti” değerlendirmesinde bulundu.

Ersoy’un “CHP’de, Özgür Özel genel başkan olduktan sonra başka bir dil olduğunu düşünüyor musunuz? Siz de diliniz değiştirdiniz gibi görünüyor, öyle mi?” sorusuna Çelik, “Bunu her zaman arzuladık. Sayın Deniz Baykal zamanında da, diğer zamanlarda da. Yumruklarla konuşacağımıza, masanın etrafında meseleleri konuşalım. Bu, şu demek değil: Ne AK Parti, AK Parti olmaktan çıkacak; ne CHP, CHP olmaktan çıkacak. Ne biz politikalarımızı savunmaktan vazgeçeceğiz, ne onlar bizi eleştirmekten vazgeçecek, ne de bir ittifak kuracağız. Bizim ittifakımız Cumhur İttifakı” yanıtını verdi.

Mehmet Akif Ersoy’un MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir” açıklamasını hatırlatması üzerine Ömer Çelik, şunları söyledi:

“O, başka bir konu. Cumhurbaşkanımızla, Sayın Özel arasında bu görüşmeler olunca, dışarıdan yapılan yorumlar vardı. Sosyal medyada, şurada burada sanki bu ittifak bozuluyor da öbür ittifaka gidiliyor gibi. Öyle bir şey yok. Bizim ittifakımızın adı Cumhur İttifakı. Bunun niteliklerinde ve ilkelerinde herhangi bir değişme söz konusu değil. CHP çıkıp, ‘Ben şimdiye kadarki söylediklerimden vazgeçiyorum da Cumhur İttifakı’na katılıyorum’ demiş de değil.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version