Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalar’a insanlar uyurken minibüsler getirildi

Adalar’a insanlar uyurken minibüsler getirildi


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’nun, ‘Kaymakamlık, Askeri Kuruluşlar ve Belediye ile bunlara bağlı birimlerin sağlık, itfaiye, temizlik, emniyet hizmetleri için kısıtlı miktarda’ ve ‘zorunluluk arz etmesi halinde Orman İdaresi, İski, Ayedaş, İgdaş gibi kamu hizmeti sunan kuruluşların ilgili idareden izin almak koşuluyla’ kullanabilecekleri araçlar dışında, ilçe genelinde motorlu taşıt trafiği olamayacağına ve adaların bu önemli özelliğinin kısmi bile olsa bozulamayacağına ilişkin 1999, 2009 ve 2013 tarihli kararları hala yürürlükte.

Trafik Kanunun 3’üncü maddesine göre elektrikli araçlar da motorlu araç statüsünde.

İETT Genel Müdürlüğü bünyesindeki elektrikli minibüsler 15 Haziran’da Büyükada’da seferlere başladı. Minibüsleri başından beri isteyemeyen Adalılar eylem başlattı ve İBB yetkililerine seçimden önce verdiği sözleri hatırlattı. Bunun üzerine İBB konuyu emniyete bildirdi. Bölgeye gelen polisler Adalıları ittirerek gözaltına aldı. Gösteriler sırasında IETT Metrobüs ve Elektrikli Ulaşım Dairesi Başkanı Ali Tuğrul Küçükalioğlu, bir vatandaşa karşı öfkesini kontrol edememiş, bir görevliye ‘savcı gibi’ talimat vererek vatandaşın gözaltına alınmasını istemişti.

Adalılar ‘azmanbüs’ dediği minibüsler için direnmeye devam ediyor. İBB, Ada halkının uyuduğu saatlerde ‘gece yarısı operasyonu’ yaparak minibüsleri Adalar’a getirdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version