Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ada sakinleri: Azmanbüsleri istemiyoruz


İSTANBUL – İBB’nin Büyükada’da faaliyete geçirdiği azmanbüs adı verilen elektrikli minibüslerine tepki gösteren ada sakinleri, mücadelelerinin süreceklerini belirtti. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel (İETT) Genel Müdürlüğü bünyesindeki “Azmanbüs”lerin 15 Haziran’da Büyükada’da sefere başlamasına ilişkin protesto eylemleri 5’inci gününde sürüyor. Eylemlerini beşinci gününde Büyükada Kent Konseyi önünde bir araya gelen ada sakinleri, Saat Kulesi Meydanı önüne kadar alkış ve sloganlarla yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşe ada halkının yanı sıra Adalar Sivil İnisiyatifi, Burgazada Mahalle Meclisi, Heybeliada Girişimi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) İstanbul Milletvekili Özgül Saki, DEM Parti İstanbul İl Eşbaşkanı Gonca Yangöz destek verdi.  

 

Yürüyüş esnasında minibüslere alkışlarla tepki gösteren ada halkı, “Adada azmanbüs istemiyoruz”, “Halk burada İmamoğlu nerede?”, “Direne direne kazanacağız”, “Adalarda yürümek istiyoruz,”, “Kaç kaç azmanbüs adalılar geliyor”, “Hiçbir şey güzel olmuyor” sloganlarını atarak, “16 milyon için mücadele ediyoruz” dövizlerini taşıdı. Saat Kulesi Meydanı’na varan kitle, burada serbest kürsü kurarak, azmanbüzleri neden istemediklerine dair açıklamalarda bulundu.

 

‘ADALAR HEPİMİZİN’

 

İlk olarak söz alan sakinlerinden Didem Berkes, “Biz toplu ulaşıma karşı değiliz. Karşı olduğumuz şey azmanbüslerin adaya sokulmasıdır. Bu minibüsler bizim yollara uyumlu değil. Yollarımızın büyütülmesini istemiyoruz. Bizim burada düşündüğümüz tek şey çocuklarımızın, hayvanlarımızın güvenliğidir. Adaya gelen misafirlerimiz bizim de kullandığımız araçlarla turlarını yapabilirler. İstanbul’daki nefes alabileceğimiz son yer olan adaları korumak bütün Türkiye’nin görevi. Çünkü adalar hepimizin” şeklinde konuştu.

 

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’

 

Ada sakinlerinden Ferit Aydın, İİB’nin elektrikli minibüsler konusundaki ısrarının anlamsız olduğunu vurguladı. Aydın, şöyle konuştu: “Burası ada ve buranın fiziksel yapısına uygun araçların getirilmesini istiyoruz. Fakat İBB ısrarla bunu reddediyor, bunu anlamakta zorlanıyoruz. Demek ki İmamoğlu’nun başka planları var. Bu kadar insanın burada olmasının tek nedeni nefes alabildiğimiz bir yer olmasıdır. Biz nefes alabileceğimiz bir yer için uğraşıyoruz. Çocuklarınızın, kardeşlerinizin bu sokaklarda kazasız bu sokaklarda yürümesini istiyorsanız bu araçların buradan kaldırılması gerekiyor. Azmanbüsler kaldırılıncaya kadar mücadelemiz sürecek.”

 

‘ADALILAR BURADA BELEDİYE NEREDE?’

 

Yapılan konuşmaların ardından adalar çarşı merkezinde yürüyüşe devam eden kitle, yoldan geçen bir azmanbüsün önünü kesti. Minibüstekilerde eylemcilerin yaptığı eylemi haklı bulduklarını belirterek, desteklediklerini söyledi. Bayramın son gününde yoğun olarak adaya akın eden günü birlikçi bazı ziyaretçiler de eylemcilere destek vererek, adanın doğasının bozulması ve İstanbul’a benzememesi için azmanbüse karşı olduklarını ifade etti.

 

Adalar İlçe Belediyesi’nin önüne kadar gelen kitle, “Başkan nerede, ada halkı burada” diyerek bir süre slogan attıktan sonra bugünkü eylemlerini sonlandırdı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version