Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD | Eylem Tok ve oğlunun tutukluluk halinin devamına karar verildi

Eylem Tok’un dönmeye niyeti yok; New York’ta ev kiralamaya çalışıyor


İstanbul Eyüpsultan’daki trafik kazasında Oğuz Murat Aci’nin ölümüne neden olduktan sonra ABD’ye kaçan Timur C. ile annesi Eylem Tok’un tutukluğunun gözden geçirileceği duruşma bugün Boston’da görüldü. Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verildi. ABD mahkemesi, Timur Cihantimur’un da duruşmasını erteledi ve tutukluluğun devamına hükmetti.

Hakim Donald Cabell, Boston John Joseph Moakley Adliyesi’nde görülen duruşmada, kaza sonrası oğlu Timur Cihantimur’u ABD’ye kaçıran anne Tok’un duruşmasına 27 Haziran Perşembe günü devam edileceğini söyledi. Cabell, Türkiye’nin şikayeti üzerine oğluyla birlikte tutuklanan Tok’un, bir sonraki duruşmaya kadar “tutukluluğunun devamına” karar verdi.

ABD mahkemesinin tutuklama kararında Cihantimur için “kasıtsız adam öldürme ve yaralama”, annesi Tok’un da “suçluyu koruma” suçlamalarıyla Türkiye’ye iadesinin istendiği kaydedilmişti. ABD mahkemesi, İstanbul’daki ölümlü trafik kazasının şüphelisi Timur Cihantimur’un duruşmasını da erteledi.

Mahkeme önünde toplanan bir grup Türk vatandaşı ise kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin ailesine destek vermek amacıyla “Justice for Murat” (Murat için adalet) yazılı dövizler açtı.

Eyüpsultan’da 1 Mart’ta seyir halindeki 3 ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki 3 ATV’ye çarpmıştı. Kazada yaralanan 5 kişi hastaneye kaldırılmış, yaralılardan Oğuz Murat Aci müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Yapılan incelemede, kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur C.’nin, olay yerine gelen annesi Eylem Tok’un aracıyla buradan uzaklaşıp saat 02.00 sıralarında İstanbul Havalimanı’na gittiği, 04.30 sıralarında da annesiyle Mısır’a uçtuğu tespit edilmişti. İki isim hakkında kırmızı bülten çıkarıldı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 15 Haziran’da yaptığı açıklamada Tok ve oğlu Timur C.’nin ABD’de tutuklandığını açıklamıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version