Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tutsak ailesi: ‘Tecrit yok’ diyenler cezaevlerine baksın


İSTANBUL – Ailesine haber verilmeden istemi dışında başka cezaevine sevk edilen hasta tutsak Necdet Öztürk’ün kardeşi İbrahim Öztürk, “Tecrit yok diyenler dönüp cezaevlerine baksın” dedi. 

 

Antep L Tipi Cezaevi’nde tutulan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan tutsak Necdet Öztürk, ailesine ve avukatına haber verilmeden Kırşehir Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ne istemi dışında sevk edildi. 2019 yılından beri Antep L Tipi Cezaevi’nde tekli hücrede tutulan ve sağlık sorunları bulunan Öztürk, dört gün önce sevk edildiği Kırşehir Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde de tekli hücrede tutuluyor.

 

Kardeşinin birçok sağlık sorununun olduğunu ifade eden İbrahim Öztürk, tekli hücrede tutulduğunu ve bu nedenle yaşamına dair endişelerinin olduğunu belirtti. Öztürk, “Annemin sağlık sorunu olduğu için kardeşimin sürgün edildiğini söyleyemiyorum. Çünkü önceki sürgünleri söylediğimde baygınlık geçiriyordu” diye belirtti.

 

‘TECRİT YOK DİYENLER CEZAEVLERİNE BAKSIN’

 

Öztürk, diğer kardeşi Bakır Öztürk’ün de Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde olduğunu belirterek, cezaevinde yoğun hak ihlallerinin yaşandığına dikkat çekti. İki kardeşinin de ayrı cezaevlerinde olduğunu ve bunun aileler açısından bir “zulüm” olduğunu dile getiren Öztürk, cezaevlerinde yaşanan en ağır hak ihlallerinden birinin ise tecrit olduğunu ifade etti. Öztürk, “Adalet Bakanı ‘cezaevlerinde tecrit yok’ diyor. Nasıl tecrit yok? İki kardeşim ayrı cezaevlerinde tutsak edildi. Ailelere yapılan bu zulmü kabul etmiyoruz. ‘Tecrit yok’ diyenler dönüp ailelere ve cezaevlerine baksın” dedi.

 

‘CEZAEVLERİNDEKİ SES DUYULSUN’

 

Kürt halkına yönelik ihlallere son verilmesini talep eden Öztürk, “Vicdan sahibi olan tüm kesimlerin cezaevlerindeki bu sesi duyması gerekiyor. Anneler artık gözyaşı dökmesin. Artık biran önce cezaevlerindeki tecrit kalksın. İnsanlar artık elini vicdanına koysun, cezaevlerini görsün ve duysun” çağrısında bulundu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version