Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sharon Stone, Stephen Fry ve Liam Neeson’dan çağrı: Kevin Spacey oyunculuğa geri dönsün

Sharon Stone, Stephen Fry ve Liam Neeson’dan çağrı: Kevin Spacey oyunculuğa geri dönsün


Spacey, geçtiğimiz yıl 2001-2013 yılları arasında dört erkeğe karşı cinsel saldırı suçlamalarından suçsuz bulunmuş ve 2022 yılında bir ABD mahkemesi kendisine karşı açılan bir cinsel saldırı davasını reddetmişti.

Channel 4 belgeselinin yayınlanmasıyla birlikte, oyuncu arkadaşları tarafından The Telegraph’a destek açıklamaları yapıldı.

64 yaşındaki oyuncu 2017’den bu yana beyaz perdede ya da tiyatroda yer almadı

Bu ayın başlarında yayınlanan Spacey Unmasked, birçok erkeğin ifadesine yer verdi.

İki Oscar ödüllü oyuncu belgeselde yer alan uygunsuz davranış iddialarını reddetti.

“Geçmişteki davranışlarımın ve eylemlerimin tüm sorumluluğunu üstleniyorum. Ancak benim hakkımda bir şeyler uyduran ya da abartılı hikayeler anlatan hiç kimsenin sorumluluğunu üstlenemem ve onlardan özür dilemem” dedi.

Bir grup oyuncu ve yazar da Spacey’ye destek verdi.

Sharon Stone: “Kevin’i tekrar iş başında görmek için sabırsızlanıyorum. O bir dahi. Çok zarif ve eğlenceli, son derece cömert ve zanaatımız hakkında çoğumuzun bilemeyeceği kadar çok şey biliyor.”

Yazar, aktör ve sunucu Stephen Fry: Sakar ve uygunsuz davrandı. Ama bütün bir belgeseli suç teşkil etmeyen suçlamalara ayırmak… bu nasıl olabilir? Bir itibarı kanıt ve ispat yerine iddia ve retorikle hırpalamaya devam etmek elbette yanlış. Gözden kaçırdığım bir şey yoksa bence bedelini ödedi.”

 Liam Neeson:

“Kevin iyi bir insan ve karakterli bir adam. Kişisel olarak konuşmak gerekirse, sektörümüzün ona ihtiyacı var ve onu çok özlüyor.”

1996’da The Usual Suspects ve 2000’de American Beauty ile Oscar kazanan Spacey, 2017’de hakkındaki iddiaların ortaya çıkmasıyla Netflix’in House of Cards dizisini çekerken işten çıkarılmıştı

The Telegraph’a verdiği bir röportajda Hollywood’da MeToo hareketi büyürken kendisine karşı “acele bir yargılama” yapıldığını söyledi.

Bu ayın başlarında Spacey, bir erkeğe cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla açılan hukuk davasını kazandı.

Adam 2008 yılında saldırıya uğradığını ve bunun sonucunda “psikiyatrik hasar ve maddi kayba uğradığını” iddia ediyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version