Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Putin: Kimse Rusya’yı tehdit edemez

Putin: Kimse Rusya’yı tehdit edemez


Rusya her yıl Nazi Almanya’sının teslim oluşunun kutlandığı 9 Mayıs Zafer günü geçit töreninde konuşan devlet başkanı Vladimir Putin, “Rusya küresel çatışmayı önlemek için her şeyi yapacaktır, ancak kimsenin bizi tehdit etmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Putin, Rusya’nın nükleer kuvvetlerinin her zaman savaşa hazır olduğunu söyledi.

Nazi Almanyası’nın İkinci Dünya Savaşı’ndaki yenilgisini ve Berlin’in Sovyetler kontrolüne girmesinin kutlandığı 7 mayıs töreninde Kızıl Meydan’da konuşan Putin, 7 Mayıs Zafer gününün Rusya’nın tüm nesillerini billeştirdiğini belirtti, “Yüzyıllardır süregelen geleneklerimize güvenerek ilerliyoruz ve birlikte Rusya’nın özgür ve güvenli geleceğini sağlayacağımızdan eminiz.” dedi.

Putin konuşmasında ayrıca Ukrayna’da savaşan ordusuna övgüler yağdırırken “Batılı elitleri” dünya çapında çatışmaları körüklemekle suçladı. Ukrayna’ya Neo-Nazi benzetmesi yaptı.

“Neo-Naziler tarafından barbarca bombalanarak ve terörist saldırılarla öldürülen sivillerin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Cephe hattında, temas hattında olanlar bizim kahramanlarımızdır. Sizin kararlılığınız, fedakârlığınız ve özveriniz önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm Rusya sizinle.”

Geçit törenine Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan’ın yanı sıra Küba, Laos ve Gine-Bissau liderleri olmak üzere dokuz ülke lideri katıldı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version