Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘OHAL’de kadın örgütlülüğü hedef alındı’


AMED – KESK Amed Şubeler Platformu, 4 bin 218 ihraçtan bin 68’inin kadın olduğuna dikkat çekerek, AKP’nin OHAL fırsatçılığı kapsamında KESK’li kadınlara daha çok saldırdığını belirtti. 

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen kamu emekçilerinin görevine iade edilmeleri ve 35’inci maddenin iptali talebiyle düzenledikleri eylemelerinin 97’nci haftasında Hazal Park’ta bir araya geldi. Açıklama öncesi konuşan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Amed 2 No’lu Şube Eşbaşkanı Serhat Kılıç,  ihraç edilen arkadaşları göreve dönene kadar mücadeleye devam edeceklerini belirtti. 

 

15 Mayıs Kürt Dili Bayramı haftası dolayısıyla basın metnini Kürtçe okuyan Eğitim-Sen 3 No’lu Erxani Şube Eşbaşkanı Gülser Sargül, iktidarın darbe girişimini fırsata çevirerek kendine muhalif olanları, çıkardığı KHK’ler ile hukuksuz bir şekilde ihraç ettiğini söyledi. OHAL sürecinden en çok etkilenenlerin kadınlar olduğunu hatırlatan Sargül, “İhraç politikası toplumsal cinsiyet boyutuyla kadın emeğine yönelik bir saldırıdır, AKP kadına biçtiği geleneksel rolleri OHAL ve KHK’ler eliyle hayata geçirmiştir. OHAL döneminde KESK’e bağlı sendikalardan 4 bin 218 kişi ihraç edildi. Bu ihraçların yüzde 25.3 ’ü (bin 69) kadın emekçilerdir. KESK’in kadın emeği mücadelesindeki sözüne tahammül göstermeyen siyasal iktidar OHAL fırsatçılığı kapsamında KESK’li kadınlara daha çok saldırmıştır” dedi. 

 

Sargül, “Son dönemde eğitim işkolumuzda yargı kararıyla göreve iade edilen arkadaşlarımız mahkeme kararına rağmen güvenlik soruşturması gerekçe gösterilerek  görevlerine başlatılmamaktadır.  Konuyla ilgili olarak suç duyurusunda bulunduğumuz ve takipçisi olduğumuz bilinmelidir” diye belirtti. 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version