Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Köln’de Çağlayan Sempozyumu; gündem ‘Kültür Mirasımız’

Köln’de Çağlayan Sempozyumu; gündem ‘Kültür Mirasımız’


Çağlayan dergisinin düzenlediği, “Kültür Mirasımız” Sempozyumu 11 Mayıs’ta Köln’de gerçekleştirilecek. Sempozyumda Abdullah Aymaz, Prof. Dr. İrfan Yılmaz, Kerim Balcı, Dr. Reşit Haylamaz, Dr. Hasan Ahmet Gökçe, Prof. Dr. Refii Kileci, Prof. Dr. Mehmet Ateş, Hilal Akdeniz, Osman Kaşıkçı, Zeynep Sena Sayın ve Rana Özçelik konuyla ilgili bildirimlerini sunacak.

Çağlayan dergisi, Almanya’nın Köln şehrinde “Kültür Mirasımız” konulu bir sempozyuma ev sahipliği yapıyor. 11 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşecek olan sempozyum, kültürel mirasın önemini vurgulamak ve konuyu farklı perspektiflerden ele almak amacıyla düzenleniyor.

Sempozyumda Abdullah Aymaz, Prof. Dr. İrfan Yılmaz, Kerim Balcı, Dr. Reşit Haylamaz, Dr. Hasan Ahmet Gökçe, Prof. Dr. Refii Kileci, Hilal Akdeniz, Osman Kaşıkçı, Zeynep Sena Sayın  ve Rana Özçelik konuyla ilgili bildirimlerini sunacaklar. Sunumlarda, kültür, teknoloji ve medeniyet kavramları, Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz’in (sav) kültür mirasımızdaki yeri, hukuk ve adaletin kültür mirasıyla ilişkisi, yayıncılık tarihimiz, dilimiz ve sanatlarımızın bu miras üzerindeki etkisi ve yeni coğrafyalarda bu mirasın korunması gibi konular, uzmanlar tarafından ele alınacak.

 

Bu sempozyumda geçmişimizin zengin birikimi, günümüzün renkli nakışlarıyla buluşacak. Programın bir bölümünde tezhip, ebru, hat ve cam isçiliği üzerine sanat icraları yapılacak. Kuzey Ren Vestfalia Federasyonu, Respect Graduate School ve Sophia Academy işbirliğinde hazırlanan sempozyumda şiir, müzik dinletisiyle birlikte sanat gösterisi de yer alacak. Ayrıca Süreyya Kitap ve Blue Dome Press tarafından yayımlanan yepyeni kitaplar satışa sunulacak.

Sempozyumla ilgili ayrıntılı bilgi için web sitesine başvurabilirsiniz…

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version