Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Jîn Art açılışını büyük bir coşkuyla yaptı

Jîn Art açılışını büyük bir coşkuyla yaptı


İZMİR – İzmir’de Jîn Art’ın açılışı büyük bir coşkuyla yapılırken, açılışta Kürt kültürünün önemine dikkat çekildi. 

 

İzmir’in Konak ilçesi Basmane Semti’nde bulunan Jîn Art Huner (Jîn Art Sanat Evi) açılışını büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi. Kürt sanatçı Hozan Mizgin’in (Gurbet Aydın) ölüm yıldönümünün de açılışı yapılan Jîn Art, yoğun ilgi gördü. Açılışa, DEM Parti Milletvekilleri Burcu Gül Çubuk, Mahmut Dündar, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri, DEM Parti İzmir il, ilçe örgütlerinin yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi katıldı. Kadınların açılışa kız çocukları ve yöresel kıyafetleriyle katılması renk kattı. 

 

Açılışta konuşan Barış Annesi Hanife Zengin, önemli bir kurumun açılışını büyük bir heyecanla gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Bu kurumların açılması barış, kardeşlik ve halkların kültürlerini yaşatmaya vesile olsun. Hayırlı uğurlu olsun” dedi. Kitle hep bir ağızdan zılgıt ve alkışlarla kuruma giriş yaptı.

 

Açılış programı Jîn Art’ın konferans salonunda kültür sanat mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Programı Jîn Art yöneticisi ve eğitmeni Belkısa Süleymanoğlu Bitkin ile Hesen Süleymanoğlu yaptı. Sunucular, halkı selamlayarak, geldikleri için teşekkürlerini sundu. 

 

HOZAN MİZGİN’E ADANDI

 

Ardından Jîn Art yöneticisi ve eğitmeni Yılmaz Erincik de Hozan Mizgin’in ölüm yıl dönümünde kurumu açtıklarını belirterek, böyle bir günde açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Erincik, Mizgin’in hayatı, mücadelesi ve Kürt halkında nasıl bir etki yarattığına dair bir yazı okudu. Daha sonra Mizgin’in kültür çalışmalarındaki etkilerini anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı. 

 

Daha sonra kurum çalışanlarına emeklerinden dolayı plaket verildi. 

 

Program müzisyen Hogır ve Koma Agire Zerdeşt’in seslendirdiği şarkılarla son buldu. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version