Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hasta ve yaşlı olan Enver Altaylı’ya yine oda arkadaşı verilmedi: Gerekçe ‘kamuoyunda tanınmış olması’

Hasta ve yaşlı olan Enver Altaylı’ya yine oda arkadaşı verilmedi: Gerekçe ‘kamuoyunda tanınmış olması’


Eski Milli İstihbarat Görevlisi Enver Altaylı’nın hastalığı ve yaşlılığı sebebiyle cezaevinde kaldığı odaya üçüncü kişi verilmesi yönündeki başvurusu 55 yıl önceki mesleği gerekçe gösterilerek yine reddedildi. Altaylı’nın kızı ve aynı zamanda avukatı olan Dilara Yılmaz, ‚‘Ret gerekçesi her zamanki gibi yine “eski mesleği ve konumu”, “kamuoyunda tanınmış olması” gibi sübjektif ve hukuki olmayan nedenlere dayandırıldı.” dedi.

Enver Altaylı, Sincan Cezaevi’nde 3 kişilik odada 2 kişi kaldığını belirterek, “Sağlık sebebiyle odaya 3. kişi talep ediyorum, ancak talebim ısrarla reddediliyor” açıklamasında bulunmuş ve yaşacağı sorunların sorumlusu olarak Adalet Bakanlığı’nı göstermişti. Altaylı, oda arkadaşının dışarda olduğu esnada kendisinin yaşayacağı sağlık problemlerine karşı destek olacak üçüncü kişinin olması gerektiğini açıklamıştı.

Altaylı’nın kızı ve aynı zamanda avukatı olan Dilara Yılmaz, “Ceza İnfaz Kurumu, babam Enver

Altaylı’nın (80) zaten 3 kişilik olan odasına sağlık sebebiyle 3. kişi alınması talebimizi tekrar reddetti. Ret gerekçesi her zamanki gibi yine “eski mesleği ve konumu”, “kamuoyunda tanınmış olması” gibi subjektif ve hukuki olmayan nedenlere dayandırıldı.” dedi.

Babasının Rusya’nın Türkiye’ye karşı eylem planını deşifre ettiği için cezalandırıldığını ifade eden Yılmaz, “Babamı teröre karşı olduğu halde “terörist” diye; Rusyanın ülkemize karşı eylem planını deşifre ettiği için “Türkiye’ye karşı casusluktan” cezalandırdınız. Şimdi “eski mesleği”, “kamuoyunda tanınmış olması” vb. hukuki olmayan nedenlerle tecrit etmeye çalışıyorsunuz. İnsaf!” ifadesini kullandı.

Yılmaz, Enver Altaylı’nın 1972 yılında kendi iradesiyle MİT’ten istifa ettiğine işaret ederek, “Yani kararda 55 yıl önceki meslek gerekçe olarak gösteriliyor.” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version