Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FRANSA | Dışişleri Bakanı Sejourne: Filistin devletini tanımak için doğru zaman değil

FRANSA | Dışişleri Bakanı Sejourne: Filistin devletini tanımak için doğru zaman değil


Aurelien Morissard / AFP

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne Çarşamba günü yaptığı açıklamada Filistin devletini tanımanın “tabu” olmadığını ancak Paris’in şu an bunun için doğru zaman olmadığını düşündüğünü söyledi.

Norveç, İrlanda ve İspanya’nın 28 Mayıs’tan itibaren bir Filistin devletini tanıyacaklarını açıklamalarının ardından diğer devletler de yavaş yavaş tutumlarını dile getirmeye başladı.

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne AFP’ye yaptığı açıklamada “Bizim tutumumuz net: Filistin devletinin tanınması Fransa için bir tabu değildir” dedi. “Bu karar faydalı olmalı, yani siyasi düzeyde ileriye doğru kararlı bir adım atılmasını sağlamalıdır” diye ekledi.

Sejourne, “Fransa, bu kararın bu süreçte gerçek bir etkiye sahip olması için gerekli koşulların bugüne kadar mevcut olduğunu düşünmemektedir” dedi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Batı Avrupa ülkelerinin çoğu Filistin devletini bir gün tanımaya hazır olduklarını ancak nihai sınırlar ve Kudüs’ün statüsü gibi çetrefilli konularda anlaşmaya varılmadan bunu yapmayacaklarını belirttiler.

Ancak Hamas’ın 7 Ekim saldırıları ve İsrail’in Gazze’deki misilleme harekatının ardından diplomatlar bir zamanlar tartışmalı olan fikirleri yeniden gözden geçiriyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version