Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FİLİSTİN | Norveç, İspanya ve İrlanda Filistin devletini tanıdıklarını açıkladı

FİLİSTİN | Norveç, İspanya ve İrlanda Filistin devletini tanıdıklarını açıkladı


HENRY NICHOLLS / AFP

Norveç, İrlanda ve İspanya Başbakanları bu sabah yaptıkları açıklamalarda 28 Mayıs’ta Filistin’i resmi olarak tanıyacaklarını duyurdu.

İspanya Başbakanı Pedro Sánchez Çarşamba günü yaptığı açıklamada İspanya’nın 28 Mayıs’ta Filistin devletini tanıyacağını duyurdu. Sánchez İspanyol milletvekillerine yaptığı açıklamada “Önümüzdeki Salı günü, 28 Mayıs’ta, İspanya Bakanlar Kurulunda Filistin Devletinin tanınmasını kabul edecek” dedi.

Sanchez ayrıca Benjamin Netanyahu’yu Gazze Şeridi’ndeki “acı ve yıkım” politikasıyla iki devletli çözümü “tehlikeye atmakla” suçladı.

İrlanda Başbakanı Simon Harris ise “Bugün İrlanda, Norveç ve İspanya olarak Filistin Devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz” dedi ve ekledi: “İrlanda ve Filistin için tarihi ve önemli bir gün.”

Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre yaptığı açıklamada, İsrail hükümetinin uyarılarına rağmen Norveç’in 28 Mayıs’tan itibaren bir Filistin devletinin varlığını tanıyacağını duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı Çarşamba günü İrlanda ve Norveç’teki büyükelçilerinin “istişareler için” geri çağrıldığını duyurarak tepki gösterdi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version