Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

FaceTime organizatörü Nuh Yılmaz Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu.

FaceTime organizatörü Nuh Yılmaz Dışişleri Bakan Yardımcısı oldu.


15 Temmuz‘dan bir gün önce gözlerden uzak bir yerde Hande Fırat’la gizlice buluşan ve Erdoğan’ın o gece FaceTime görüşmesini ayarlayan dönemin MİT müsteşarlığı Basın Danışmanı Nuh Yılmaz Dışişleri Bakan yardımcısı oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan AKP’li Cumhurbaşkanı kararıyla Dışişleri Bakanlığı’na atan 3 isim atandı. Erdoğan imzalı kararda dikkat çeken isimler yer aldı. Dışişleri Bakan Yardımcılıklarına eski Havana Büyükelçisi Ayşe Berris Ekinci, Dışişleri Bakanlığı SAM Başkanı Nuh Yılmaz, SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran atandı. Nuh Yılmaz ise, Hakan Fidan MİT Müsteşarı olduğu dönemde kurumun basın işlerinden sorumluydu.

Nuh Yılmaz’ın görev süresi boyunca MİT’e yakın gazetecilere ve medya organlarına manipülatif haberler yaptırdığı kamuoyuna yansımıştı. AKP’nin trol başlarından olan Hilal Kaplan, boşanmasını ve eşinin yakın arkadaşı ile evlenmesini haber yapan oda TV ile kavgaya tutuşmuştu. Kaplan, Toygun Atilla ve Soner Yalçın için MİT’çi Nuh Yılmaz’ı kastederek “Nuh’un Köpekleri” demişti. Boşandığı eşiyle ilgili ‘aldatma’ haberlerine tepki gösteren Kaplan, “Siz insan değilsiniz. Köpeği olduğunuz “Nuh”a da bunu böyle iletin” ifadelerini kullanmıştı. Böylelikle kendi yandaşları olan Hilal Kaplan’da sözde muhalif gözüken medyayı nasıl kullandıklarını ifşa etmişti.

Yılmaz ile birlikte diğer Bakan Yardımcılığına getirilen ikinci isim ise dezenformasyon ve sansür başkanı olarak ta tanınan Fahrettin Altun’un adamı Burhanettin Duran. Aralarında eski Büyükelçi, İYİ Partili Ahmet Kamil Erozan da bulunduğu bir çok sosyal medya kullanıcı bu atamalara tepki gösterdi.

ATAMALARIN SADECE BİRİ DIŞİŞLERİ KÖKENLİ

Ataması yapılan üç bakan yardımcısından sadece Ekinci’nin Dışişleri kökenli olması dikkat çekti. Eski Büyükelçi, İYİ Partili Ahmet Kamil Erozan atamalara “Dışişleri Bakanlığı’na üç Bakan Yardımcısı atandı sadece biri (Ekinci) Bakanlıktan… Sadece o kardeşime “Hayırlı olsun” diyorum…” notuyla sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

15 TEMMUZ’DAN BİR GÜN ÖNCE GİZLİCE BULUŞMUŞLAR

Hatırlanacağı üzere Gazeteci Cevheri Güven 15 Temmuz‘dan 1 gün önce Nuh Yılmaz’ın gizlice Hande Fırat’la gözlerden uzak bir yerde buluşarak Erdoğan halka sokağa çağırdığı görüşmeyi ayarladıklarını ortaya çıkarmıştı. Aydın Doğan’ın da bu olayı 2016’daki Altın Kelebek Ödül töreninden ağzından kaçırmıştı.

Kuzey Irak’ta PKK tarafından yakalanan MİT görevlileri de itirafçı olup Hande Fırat’a MİT’in haber yaptırdığını anlatmıştı. 15 Temmuz’dan bir gün önce yapılan gizli görüşmenin ortaya çıkması üzerine gazeteci Mine Kırıkkanat’ında aralarında bulunduğu bir çok isim Hande Fırat’ın MİT’le irtibatlı olduğunu açıklamıştı. Kırıkkanat, “Hande Fırat hakkında ortaya atılan iddiaların tamamını doğruluyorum” açıklaması yapmıştı.

HAKAN FİDAN 15 TEMMUZ ORGANİZATÖRÜNÜ KORUMAYA ALDI

Atamaya sosyal kullanıcıları da tepki gösterdi. Bir çok isim paylaşımlarında, Hakan Fidan’ın 15 Temmuz’un organizatörü olan ismi bu şekilde diplomatik korumaya aldığına dikkat çekti. AKP’nin yayın organı Star gazetesinden transfer edilen Nuh Yılmaz’ın saray adına gerek yandaş, gerekse sözde muhalif medyayı dizayn ettiği bir çok kez kamuoyuna yansımıştı. Nuh Yılmaz, uzun zamandır medya mensupları hakkında çalışmalar yaparak dosyalar oluşturması ve 15 Temmuz senaryosunu vatandaşa yutturtmak için MİT’in kullandığı gazetecilere ve medya organlarına haberler yaptırması ile tanınıyordu. Bu şekilde ödüllendirilmiş oldu.

DEZENFORMASYON VE SANSÜR BAŞKANI FAHRETİN’İN ADAMI DA BAKAN YARDIMCISI OLDU

Öte yandan diğer Bakan Yardımcılığına da dezenformasyon ve sansür başkanı olarak ta tanınan Fahrettin Altun’un adamı Burhanettin Duran getirildi. Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran’ın bakan yardımsı yapılması sonrası artık yandaş ve sözde muhalif medyada yoğun bir “Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ” güzellemeleri yapılması bekleniyor. Son olarak sosyal medyada Kurtlar vadisi müzikleriyle Hakan Fidan’a övgülerin düzüldüğü paylaşımları yapan trol ordusunu da Nuh Yılmaz Yönetiyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version