Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ERMENİSTAN | Hükümet karşıtı protestolarda 273 kişi gözaltına alındı

ERMENİSTAN | Hükümet karşıtı protestolarda 273 kişi gözaltına alındı


KAREN MINASYAN / AFP

Ermenistan Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Başbakan Nikol Paşinyan’ın Azerbaycan’a barış süreci için toprak vermesine karşı istifasını talep eden yüzlerce göstericiyi gözaltına aldığını söyledi.

Geçtiğimiz ay Kafkasya ülkesinde, hükümetin 1990’larda işgal ettiği 4 köyü komşu Azerbaycan’a teslim etmeyi kabul etmesinden sonra protestolar patlak vermişti. Paşinyan hükümetinin alınan kararı uygulaması ise daha büyük tepkilere yol açtı.

Pazartesi günü, yüzlerce protestocu Ermenistan üzerinden sokaklara döküldü ve Galstanyan’ın “ülke çapında itaatsizlik kampanyası” olarak adlandırdığı eylemde yolları kapatmaya çalıştı.Başpiskopos Bagrat Galstanyan öncülüğünde düzenlenen gösterilerde polis 273 kişiyi gözaltına aldı.

Ermenistan 4 köyü iade etti

Geçen hafta Erivan, iki ülke arasındaki bağları normalleştirmeye yönelik önemli bir adım atarak 4 sınır köyünü Azerbaycan’a geri verdi.

Ermenistan’ın geri verdiği bölge, Gürcistan’a giden otoyolun bölümlerini kontrol ettiği için stratejik olarak önemli kabul ediliyor.

Yakınlardaki Ermeni sakinleri, hareketin onları ülkenin geri kalanından kestiğini söylüyor ve Paşinyan’ı karşılığında hiçbir şey almadan toprak vermekle suçluyor.

Paşinyan, Bakü ile barışı sağlamayı amaçladıklarını söyleyerek toprak imtiyazlarını savundu.

Erivan’ın 2020’de Azerbaycan’a yönelik feci askeri yenilgisine ve geçen yıl Karabağ’ın kaybına rağmen, Paşinyan’ın güç üzerindeki tutumu sağlam kalmaya devam ediyor.

Eski bir gazeteci ve muhalefet milletvekili olan Paşinyan, 2018’de sokak protestolarına öncülük ettikten sonra barışçıl bir devrimle iktidara gelmişti.

İktidar koalisyonu parlamentoda rahat bir çoğunluğa sahip ve muhalefet partileri genel olarak toplum içinde büyük ölçüde popüler değil.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version