Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Diyanet, 4 ayda 31 milyar lira harcadı

Diyanet, 4 ayda 31 milyar lira harcadı


AKP’nin ekonomi yönetimi kamuda tasarruf tedbirleri uygulamaya geçirmeye çalışırken harcamalarıyla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2024 yılının ilk çeyreğinde yaptığı harcama belli oldu. Diyanet, 4 ayda 31,8 milyar TL’lik harcama gerçekleştirdi. Bütçesiyle birçok bakanlığı geride bırakan Diyanet, dört ayda yaptığı harcama günlük 265 milyon 284 bin TL’ye denk geliyor.

BirGün’de yer alan Mustafa Bildirici’nin haberine göre genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin harcamalarını ortaya koyan verilerine göre, Ali Erbaş’ın başkanlığını yaptığı Diyanet, ocak ayında 9 milyar 726 milyon 132 bin TL’lik, şubat ayında ise 7 milyar 165 milyon 217 bin TL’lik, mart ayında ise 7 milyar 454 milyon 114 bin TL’lik harcamaya imza attı. Başkanlığın harcama musluğu, nisan ayında da kısılmadı. Devasa bütçeli kurumun nisan ayında 7 milyar 488 milyon 621 bin TL harcadığı belirlendi.

BİRÇOK BAKANLIKTAN FAZLA PARA HARCADI

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ocak-Nisan 2024 döneminde yaptığı toplam harcama ise 31 milyar 834 milyon 84 bin TL’ye ulaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı, harcaması itibarıyla icracı bakanlıkların da yer aldığı çok sayıda kamu kurumunun üzerine çıktı. Başkanlığın ocak, şubat, mart ve nisan ayı toplam harcaması ile geride bıraktığı kamu kurumları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da yer aldı. Diyanet’in, Ticaret Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan da fazla para harcadığı tespit edildi.

Diyanet’in toplam 31,8 milyar TL harcadığı 2024’ün ilk çeyreğinde, diğer bazı bakanlıkların ve kamu kurumlarının harcamaları ise şöyle:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version