Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DHMİ’nin raporu; yolcu garantili havalimanlarına 1 yılda yaklaşık 7 milyar TL ödenmiş!

DHMİ’nin raporu; yolcu garantili havalimanlarına 1 yılda yaklaşık 7 milyar TL ödenmiş!


Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin (DHMİ) 2023 Faaliyet Raporu, 2023 yılında, yolcu garantileri tutturulamadığı için Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projeleri ile yapılan havalimanlarına toplam 199,7 milyon Euro (yaklaşık 6 milyar 949 milyon lira) ödeme yapıldığını ortaya koydu.

Bu durum rapora, “Genel Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen YİD Projelerinde verilen yolcu garantileri nedeniyle 2023 yıl sonu itibarıyla özel sektör tarafından kuruluşumuza 544,8 Milyon Euro ödeme gerçekleşmiş olup garanti altı gerçekleşmeler nedeniyle özel sektöre 199,7 Milyon Euro ödeme yapılmıştı.” ifadeleriyle yansıdı.

2024-2026 döneminde yıllık ortalama kurlarla, Ulaştırma Bakanlığı’nın döviz garantili projeler için yaklaşık 9 milyar dolar ödeme yapacağını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Karasu, konuyla ilgili açıklamasında, “Kamuda tasarruf istiyorsanız, Hazine’yi ipotek altına alan bu karadelikleri kapatın. Kur garantili geçiş ücretlerini, döviz kuru üzerinden verdiğiniz garantileri bir an önce Türk Lirası’na dönüştürün.” dedi. Karasu, KÖİ modeliyle yapılan projeleri Meclis gündemine de taşıdı.

Birgün’ün haberine göre Karasu, önergesinde özetle şu sorularına yanıt verilmesini talep etti:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version