Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Danıştay: ‘Etkin pişmanlıktan‘ yararlananlar, kamu görevine geri dönemezler…

Danıştay: ‘Etkin pişmanlıktan‘ yararlananlar, kamu görevine geri dönemezler…


Danıştay’dan emsal niteliğindeki kararına göre ‘etkin pişmanlık’ hükümlerinden yararlanan tekrar kamu görevine geri dönemezler…

Sabah’ın haberine göre, Gülen Hareketi üyesi olduğu gerekçesiyle terör örgütüne üye olma iddiasıyla yargılanan ve etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ceza indirimi yapılarak hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması (HAGB) kararı verilen bir kamu çalışanı, göreve iade talebiyle OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna başvurdu.

KOMİSYONDAN EP’CİYE RET

Komisyon, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan şahsın başvurusunun reddine karar verdi. Göreve iade talebiyle İdare Mahkemesi’ne ve sonrasında istinaf mahkemesine yapılan başvurusu da reddedilen şahıs, istinaf mahkemesinin kararını temyiz etti.

“KİŞİNİN ALEYHİNE VEYA LEHİNE SONUÇ DOĞURMAZ”

Temyiz başvurusunu inceleyen Danıştay 5. Dairesi, terör örgütüne üye olma suçundan yapılan yargılama neticesinde hapis cezasıyla cezalandırılan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan davacı hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının lehine veya aleyhine bir sonuç doğurmayacağını vurguladı.

EP’Çİ KAMU GÖREVİNE DÖNEMEZ

Daire, bu kapsamda, silahlı terör örgütü üyeliği suçundan hapis cezasıyla cezalandırılan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan davacının, irtibat ve iltisakını samimi bir şekilde itiraf ettiğine dikkat çekerek, söz konusu kamu görevlisinin irtibat ve iltisakı sebebiyle kamu görevine dönemeyeceğine karar verdi ve Bölge İdare Mahkemesinin kararını onadı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version