Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden silah yardımı ile tehdit etti, İsrail vurmaya devam ediyor

Biden silah yardımı ile tehdit etti, İsrail vurmaya devam ediyor


Joe Biden, İsrail’in Refah’a girmesi halinde ABD’nin bazı saldırı silahlarını İsrail’e vermeyi durduracağını söyledi. Netanyahu’nun Refah bölgesine saldırılması konusundaki ısrarı Biden hükümeti ile gerginliği tırmandırıyor.

Başkan Joe Biden Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Gazze’nin güneyindeki Refah kentine büyük bir askeri saldırı başlatması halinde İsrail’e bomba ve diğer mühimmat sevkiyatını durduracaklarını söyledi.

Biden CNN’e verdiği bir röportajda “Rafah’a girerlerse – henüz Rafah’a girmediler – Rafah’a girerlerse, Rafah ile başa çıkmak için, şehirlerle başa çıkmak için tarihsel olarak kullanılan silahları tedarik etmeyeceğimi açıkça belirttim” dedi. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Biden’in açıklamasına ek olarak ABD’nin İsrail’in kendisini savunacak araçlara sahip olmasını sağlamaya devam edeceğini belirtti.

ABD’li yetkililer bu hafta başında İsrail’in Refah bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı sınırlı bir operasyon olarak değerlendirmişti. 7 Ekim’den bu yana İsrail’i kararlı bir şekilde destekleyen Biden hükümeti, ilk kez İsrail’e yardımı net bir şekilde şartlandırmış oldu.

Biden ayrıca ilk kez Amerikan yapımı silahların Gazze’de sivilleri öldürdüğünü de kabul etmiş oldu: “Gazze’de siviller bu bombaların ve nüfus merkezlerini hedef alan diğer yöntemlerin bir sonucu olarak öldürüldü.”

İsrail tepki gösterdi

İsrail’in BM Büyükelçisi Gilad Erdan, ABD’nin İsrail’e silah tedarikini durduracağına inanmadığını ancak Washington’un bazı silah sevkiyatlarını bekletme kararının kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını hatta sinir bozucu olduğunu söyledi.

Biden’in uyarısına rağmen İsrail’in Refah bölgesinde ağır bombardıman saldırısına devam ettiği, Gazze’nin kuzeyindeki Zeitoun mahallesine ölümcül hava ve topçu saldırıları düzenlediği bildiriliyor.

Gazze Sağlık Bakanlığı,İsrail’in Gazze’ye askeri harekât başlatmasından bu yana 34 bin 900’den fazla Filistinlinin öldüğünü ve 78 bin 500’ünün yaralandığını açıkladı. Son 24 saat içinde ise 60 kişinin öldüğü ve 110 kişinin yaralandığı belirtildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version