Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Uraloğlu, otoyol ve köprü zamlarını böyle açıkladı: Güncelledik, gerçekten çok düşük kalmıştı

Bakan Uraloğlu, otoyol ve köprü zamlarını böyle açıkladı: Güncelledik, gerçekten çok düşük kalmıştı


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zamla ilgili konuştu. Uraloğlu, “Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı.” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) ve Yap-İşlet-Devret (YİD) kapsamında özel şirketler tarafından işletilen otoyol ve köprülerin geçiş ücretleri, gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere bir kez daha zamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, zamma ilişkin AKP TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Otoyol ve köprülere yapılan zamlara ilişkin değerlendirmeniz olur mu?” sorusu üzerine Uraloğlu, “Kamuda bir verimlilik ve tasarruf sürecindeyiz. Oluşan şartlara göre geçiş ücretlerimizi güncelleme ihtiyacı hissettik. Gerçekten çok düşük kalmıştı. Bakım işletme giderlerini karşılama noktasında bir düzenleme yapmamız gerekiyordu o düzenlemeyi yapmış olduk.” ifadesini kullandı.

Gece yarısından geçerli olmak üzere yapılan zamların ardından köprü ve otoyollardaki geçiş ücretleri:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

ÖNCEKİ YAZI‘Türkiye Varlık Fonu, mali krizdeki Getir’i kurtamak için harekete geçti’ iddiasıSONRAKİ YAZIMehmet Şimşek’ten köprü-otoyol zammı açıklaması: Enflasyona etkisi sınırlı olacak

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version