Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ayhan Bora Kaplan davasında gerginlik: “Uyuşturucu işini yapan sen ve Süleyman Soylu’dur”

Ayhan Bora Kaplan davasında gerginlik: “Uyuşturucu işini yapan sen ve Süleyman Soylu’dur”


Almanya’ya kaçarken Esenboğa Havalimanı’nda düzenlenen operasyonla yakalanan organize suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan ile Ankara’da silahlı saldırıda öldürülen Mahfuz Tatar’ın kardeşi İlhan Tatar arasında mahkemede gerginlik yaşandı. Kaplan’ın, “Uyuşturucu işi yapıyorusunuz!” sözüne karışık veren Tatar, “Uyuşturucu işi yapan sen ve Süleyman Soylu’dur.” dedi. Bunun üzerine Kaplan, Soylu’ya laf söylenmesine tepki gösterdi: “Edepsizlik yapma. Devlet büyüklerine bir şey şöyleme.”

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığıyla bilinen Ayhan Bora Kaplan’ın liderliğini  yaptığı  suç örgütü davasına 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Sincan Cezaevi kampüsündeki duruşma salonunda görülen davanın 12’inci celsesi, öldürülen Mahfuz Tatar’ın kardeşi İlhan Tatar’ın beyanı ve yaşanan tartışmalarla başladı.

Gazeteci Müyesser Yıldız’ın aktarıdğına göre İlhan Tatar, cinayetin siyasi güçler ve bürokrasi eliyle kapatıldığını, şikayetlerinin kayda alınmadığını, her defasında mahkeme heyetinın değiştirildiğini anlatıp sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Bora Kaplan’ın avukatı Umut Köroğlu, baş sağlığı diledikten sonra İlhan Tatar’a cinayeti görüp görmediğini sordu. Tatar görmediğini söyledi. Bora Kaplan’ın soruları sırasında işe şu tartışmalar yaşandı:

Kaplan: İfadesinde geçenleri nereden duymuş, bu ifadeyi neye dayanarak vermiş?
Tatar: Bu şahıs torbacı.
Kaplan: Torbacı sensin. Düzgün konuş, saygısız.
Tatar: İşin içinde yokuz, ne istiyorsa verelim, kapatalım dedi. İşin içinde olmayan bunu söyler mi?
Kaplan: Sorum bu değildi. (Tatar sözlerini tekrarlayınca) La bi sussana.
Başkan: Azarlar gibi konuşma.
Kaplan: Sorularıma cevap vermiyor.
Tatar: Sen kimsin cevap vereyim?
Kaplan: Sen kimsin lan? Ümit Günay ne zaman gitmiş bunun yanına? Ümit Günay cezaevinde, çağırıp soralım.
Tatar: Sana göre zaten her şey yalan. Sütten çıkmış ak kaşıksın.
Kaplan: Amcan Arslan Tatar’la bir problemin var mı?
Tatar: Bu konu onu ilgilendirmez., görüşeceğiz senle… Kendi adaletimizi kendimiz…
Kaplan: Daha önce niye benden şikayetçi olmamış?… Abin uyuşturucu işi yapıyor mu?
Tatar: Uyuşturucu işi yapan sen ve Süleyman Soylu’dur.
Kaplan: Edepsizlik yapma. Devlet büyüklerine bir şey şöyleme. Küfür edersen karşılığını alırsın.

Bu tartışmalardan sonra İlhan Tatar’ın avukatı, müvekkilinin sakinleşmesi için ara verilmesini istedi. Tatar SEGBİS’le bağlandığı yerden ayrılırken Bora Kaplan, “Kolpaçino ya…” diye bağırınca Mahkeme Başkanı, “Terbiyesizlik yapma!” diye tepki gösterdi.

İlhan Tatar’ın sakinleşip gelmesi beklenirken Bora Kaplan sorularına cevap alamadığını hatırlattı. Başkan, “İfadesi görgüye dayalı değil. Duyum, tevatür.” karşılığını verdi. Bunun üzerine Kaplan da “O zaman soru sormama gerek yok.” diye konuştu.

MASAK dosyamın kapatılmasına karşılık isimler verdim

Ayhan Bora Kaplan ise ifadesinde KOM şubeyi ve medyayı suçladı. “Bu dosya baştan sona Murat Çelik ve ekibinin düzmeceleriyle hazırlanan bir dosya. Devlete karşı kumpas diyorlar. Hayır, ilk günden söylediğim gibi bu bana karşı kumpas.” diyen Kaplan, Emniyet sorgusunda herkesten tehditle siyasetçi, bürokrat ve yargı mensubu ismi isteyip yazdıklarını, kendisinden de isimler istendiğini belirtti: “Evet, ben de polisleri verdim. Çünkü ailemle tehdit ettiler, mecbur kaldım. Bana, ‘Şu ifadeyi ver, MASAK dosyasını komple kapatacağız, tedbirleri kaldıracağız.’ dediler. Bana bunu yaptıranlar başkalarına neler yaptırmazlar. Aldıkları ifadeler çöp niteliğindedir… 15 Temmuz’daki silahları nereden aldığımı sormaları normal mi? O günle ilgili kanun var, o gün işlenen suçlar affedilmiştir.”

Ayhan Bora Kaplan, devlet bankasından kredi çektiği iddiasını yalanladı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version