Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Alman mahkemesinden AfD’ye kötü haber

Alman mahkemesinden AfD’ye kötü haber


Almanya mahkemesi Pazartesi günü AfD’nin şüpheli aşırılık yanlısı olduğuna karar verdi. Bu kararla Almanya’nın istihbarat teşkilatı aşırı sağcı parti üyelerini gözetlemeye ve soruşturmaya devam edecek.

Yüksek bölge mahkemesi, demokrasi ilkelerine aykırı açıklamaları nedeniyle aşırı sağcı AfD’nin şüpheli aşırılık yanlısı örgüt olarak sınıflandırılmasının doğru olduğuna karar verdi. Partinin yaptığı itirazı reddetti.

Mahkeme kararına göre istihbarat makamları aşırı sağcı ‘Almanya için Alternatif’ partisinin ve gençlik kollarının şüpheli aşırılık yanlısı örgütler olarak sınıflandırmakla ve partiyi izlemekle Alman anayasasını veya Avrupa hukukunu ihlal etmedi.

Mahkeme aldığı karar ile ilgili olarak, “Mahkeme, AfD’nin belirli grupların insanlık onuruna ve demokrasiye aykırı hedefler güttüğüne dair yeterli kanıt bulunduğunu tespit etmiştir. Partinin en azından bir kısmının göçmen kökenli Alman vatandaşlarına ikinci sınıf statü vermek istediğinden şüphelenmek için gerekçeler var.” açıklamasında bulundu.

Parti yetkilileri karara tekrar itiraz edeceklerini duyurdu. AfD milletvekili Roman Reusch bugün yaptığı açıklamada “Elbette bir üst mahkemeye itiraz edeceğiz!” derken Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise “Anayasal devletimiz, demokrasimizi içeriden gelen tehditlere karşı koruyan araçlara sahiptir” diyerek kararı memnuniyetle karşıladı.

Bu karar, Federal Anayasayı Koruma Dairesi’nin AfD’deki görevlileri dinlemesine ve partiyi izlemesine izin veriyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version