Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Ali Yerlikaya ile hesaplaşma isteği var, Soylu ve ekibi bir adım öne çıktı’

‘Ali Yerlikaya ile hesaplaşma isteği var, Soylu ve ekibi bir adım öne çıktı’


T24 yazarı Mehmet Yılmaz, Ankara Emniyeti’nde üç polis müdürüne yöneltilen “darbe girişimi” suçlamasıyla ilgili yapılan tartışmalara ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile ilgili bir hesaplaşma girişimi olduğuna dikkat çekti ve eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ekibinin bir adım öne çıktığını savundu.

Mehmet Yılmaz, “Yandaş medyada belli isimlerin yazılarıyla başlayan ve sonra da ‘hükümeti devirmeye teşebbüse’ kadar gelen bu iş esasen siyasi bir hesaplaşma girişimi; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile hesaplaşmak isteği. Bakalım, bu iktidar mücadelesinden kim galip çıkacak. Hislerim Süleyman Soylu ve ekibinin bu stratejik hamleyle bir adım öne çıktığını söylüyor” dedi.

Ankara Emniyeti’nde ortaya çıkan iddialara ilişkin hangilerinin şu anda doğru olduğunu bilmenin mümkün olmadığını söyleyen Mehmet Yılmaz, “Ve doğrusunu isterseniz Ankara’nın havasına bakılacak olursa bu konuda “temiz bir soruşturma” beklemek de hayal gibi. Sertçelik’in ‘ayağından vurularak uyarılması’ ve bazı polislerin tavsiyesiyle yurt dışına kaçması, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının yön değiştirmesine de neden oldu. İddiaya göre açığa alınan ve önceki gece evleri basılan polisler, Sertçelik’e baskı yapmışlar, Süleyman Soylu, Mücahit Arslan, Bekir Bozdağ, Hasan Doğan gibi isimlerin Kaplan suç örgütüyle ilişkiliymiş gibi gösterilmesini sağlayacak şekilde ifade vermesini istemişler. Sertçelik’in bu iddiaları, ayağından vurularak uyarılmasının bir sonucu mu, gerçekten de böyle mi oldu konusu İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın talimatıyla başlayan soruşturma sonucu ortaya çıkacaktı” ifadelerini kullandı.

‘BU HESAPLAŞMA GİRİŞİMİ, ALİ YERLİKAYA İLE İLGİLİ’

“Savcının bu araştırmanın sonucunu beklemeden, soruşturmasını Sertçelik’in ifadelerini doğru kabul ederek başlatması ilginç bir durum” diyen Yılmaz, şunlara dikkat çekti:

“Hemen ardından Devlet Bahçeli’nin savcının bu hareketine destek çıkması ve “boyun eğersek boyumuz devrilsin” demesini de bir kenara not edin.

Önce yandaş medyada belli isimlerin yazılarıyla başlayan ve sonra da “hükümeti devirmeye teşebbüse” kadar gelen bu iş esasen siyasi bir hesaplaşma girişimi; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile hesaplaşmak isteği.

Bunun için Süleyman Soylu’nun ve suç örgütleri liderleriyle arasına mesafe koymayan Devlet Bahçeli’nin yanıp tutuştuğunu söyleyebilirim.

Serbest Görüş:

 

Bekir Bozdağ, Hasan Doğan gibi bu işlerle ilgili olması ihtimali hiç olmayan kişilerin isimlerinin suça karıştırılmak istenmesi algısını yaratmak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı belli bir yönde karar almaya yöneltmek amacını taşıyor gibi geldi bana.

Erdoğan’ın kuşkucu yapısından yararlanılarak, suç örgütleri ile yürütülen mücadele mi engellenmek isteniyor diye merak ediyorum.

Daha önce de çok yazdım, yine yazayım: Otoriter liderler için en büyük tehlike her zaman “Saray’ın içindedir”!

Bakalım, bu iktidar mücadelesinden kim galip çıkacak.

Hislerim Süleyman Soylu ve ekibinin bu stratejik hamleyle bir adım öne çıktığını söylüyor.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version