Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

28 Şubat mağduru öğretmeni tahliye edin: Felçli hasta Şerife Sulukan’ın dosyası bir yıldır Cumhurbaşkanlığı’nda bekliyor

28 Şubat mağduru öğretmeni tahliye edin: Felçli hasta Şerife Sulukan’ın dosyası bir yıldır Cumhurbaşkanlığı’nda bekliyor


3 Mayıs 2022’den beri cezaevinde tutulan ve koğuşunda yalnız kalan KHK’lı fizik öğretmeni Şerife Sulukan’ın, hem sağlık hem psikolojik olarak hiç iyi olmadığı belirtiliyor. Sulukan’ın hastalık sebebiyle tahliye talebi Cumhurbaşkanlığı’nda bir yıla yakın bir zamandır bekletiliyor. Sulukan 28 Şubat sürecinde mağdur edilen öğretmenlerden biriydi. Şerife Sulukan’ın oğlu Bahadır Sulukan: @tcbestepe‘e seslenerek: “Annem bakıma muhtaç felçli, epilepsi hastası, %89 engelli bir kadın ve anne. Annemin dosyası Cumhurbaşkanı’nın önünde imza bekliyor, zor değil bu. Adalet istiyorum.” çağrısı yaptı

28 Şubatçı generallerin Erdoğan tarafından hastalık ve yaşlılık sebebiyle tahliye edilmelerinin ardından gözler cezaevinden benzer durumda bulunan diğer hasta ve yaşlı mahpuslara çevrildi. Öğretmen Şerife Sulukan’da felçli olmasına rağmen cezaevinde 3,5 yıldır tutulmaya devam edilen mahpuslardan biri. İzmir Menemen R Tipi Cezaevi’nde tutuklu olan felçli, yüzde 89 engelli ve epilepsi hastası olan KHK’lı öğretmen Şerife Sulukan cezaevinde tek başına bırakılarak adeta ölüme terk edildi. Şerife Sulukan’ın oğlu Bahadır Sulukan sosyal medyadan ”Annemi acil tahliye edin” çağrısı yaptı.

Hukuksuz Gülen hareketi soruşturmalar kapsamında çocuğunu cemaatle irtibatlı bir okula gönderdiği suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan fizik öğretmeni Şerife Sulukan, Yargıtay’ın cezasını onamasının ardından yüzde 89 engelli raporuna rağmen 3 Mayıs 2022’de cezaevine konuldu.

28 ŞUBAT MAĞDURU ÖĞRETMEN

28 Şubat döneminde 19 Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği bölümünü yeni bitiren Sulukan’ın tayini Şanlıurfa’ya çıktı. Ancak Şerife Sulukan başörtüsünden dolayı göreve başlayamadı. Mardin’de özel bir kolejde çalışırken 28 Şubat mağdurlarına tanınan aftan yararlanan Sulukan, 15 Mayıs 2015’te Milli Eğitim’de ilkokul öğretmeni olarak göreve başladı. 15 Temmuz’dan sonra eşi tutuklandı. Mardin yerel medyasında ‘terörist’ oldukları iddiasıyla hedef gösterildiler.

Eşi Coşkun Sulukan da tutuklu olan Şerife Sulukan, cezaevine girdikten sonra koğuşta epilepsi nöbeti geçirmiş daha sonra açık kalp ameliyatı olmuştu. Felçli ve %89 engelli, 17 yıllık Fizik Öğretmeni Şerife Sulukan 3 Mayıs 2022’den bu yana tutuklu. Adli Tıp Kurumu son olarak cezaevinde kalamaz raporu vermişti. Sulukan’ın suçu çocuklarını KHK ile kapatılan okullara göndermesi ve aynı okullarda çalışması.

GERGERLİOĞLU: DOSYA CUMHURBAŞKANININ ÖNÜNDE

İnsan  Hakları Savunucusu ve DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’da sosyal medya hesabından: Generallerinin hasta ve yaşlılığından affı doğrudur. Şerife Sulukan’ın da af dosyası CB’ın önünde Onu affetmedi! %%89 engelli ve çok zor durumda! Menemen R cezaevinde onu gördüm, bir hekim olarak hiç iyi bulmadım. Onu hatırlayan çıkar mı?‘‘ açıklamasında bulunmuştu.

ŞerifeSulukana AcilTahliye


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version