Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında coşku hakimdi


Türkiye’nin dört bir yanında 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı etkinliklerle kutlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’daki Vahdettin Köşkü’nde düzenlenen “19 Mayıs Gençlik Buluşması’nda”, gençler ve milli sporcularla biraraya geldi. Erdoğan konuşmasında, “19 Mayıs tarihi siz gençlerimiz için bir ilham ve umut kaynağı olmuştur. Tıpkı bin yıllık tarihimizde olduğu gibi gençlerimizin bugün de milletimizin her meselesinde en önde yerlerini aldıklarını memnuniyetle görüyoruz. Her birinizin daha nice yıllar boyunca bizim, milletimizin ve ailelerinizin kıvanç kaynağı olmaya devam edeceğinizden hiç şüphem yok” dedi.

İstanbul’da törenler Taksim Cumhuriyet Anıtı’ndaydı. İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay da anıtı ziyaret edenler arasındaydı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, anıta çelenk bıraktı.

Ankara’da Anıtkabir’e yoğun ilgi vardı. Kalabalıklar kutlamalar çerçevesinde Anıtkabir’i ziyaret etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da gençler ve sporcularla birlikte Anıtkabir’i ziyaret edenler arasındaydı. Bak, mozoleye çelenk bıraktı ve Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı, daha sonra gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bak deftere, “Aziz Atatürk, Türk gençliğine armağan ettiğiniz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle gençlerimizle beraber manevi huzurunuzdayız. Milli Mücadele’nin meşalesini yakmanızın üzerinden tam 105 yıl geçti. Tarihin akışını değiştiren o meşale, bugün Türk milletinin ve gençliğinin ruhunda aynı heyecan, umut ve inançla yanıyor” diye yazdı.

İmamoğlu, 21. yüzyılda Atatürk’ü anmanın ve 19 Mayıs’ta Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamanın eğitimden sağlığa, spordan kültür-sanata, sanayiden bilime, teknolojiye, adalete, özgürlüğe, demokrasiye, Türkiye’nin en üst seviyeye ulaşması için büyük bir sorumluluk yüklediğini söyledi.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen kutlama programına ise İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri katıldı.

Türkiye’nin dört bir yanında; Edirne, Çanakkale, Eskişehir, İzmir, Antalya, Adana, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa gibi kentlerde öğrenciler ve gençlerin yoğun katılımıyla kutlamalar ve etkinlikler düzenlendi.

Exit mobile version