Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

15 Temmuz’dan sonra insanlar adaletle değil, komisyonlarla yargılanmış, kanaatle fişlenmiş.

15 Temmuz’dan sonra insanlar adaletle değil, komisyonlarla yargılanmış, kanaatle fişlenmiş.


Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, 15 Temmuz 2016’dan sonra Türkiye’de insanların mahkemelerde değil de komisyonların kanaatiyle yargılandığını açıkladı. Ateş’in verdiği bilgiye göre MHP ve AKP’de komisyonlar kuruldu. Kendini mahkeme yerine koyan bu komisyonlardan çıkan kararla kimin cezaevine girip, kimin çıkacağı ya da kimlerin görevine iade edileceği belirlendi.

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, 15 Temmuz 2016’dan sonra Türkiye’de insanların mahkemelerde değil de komisyonların kanaatiyle yargılandığıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Sözcü TV’de gazeteci İpek Özbey’in sorularını yanıtlayan Ayşe Ateş, Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen eşi Sinan Ateş’in F.tö Araştırma Komisyonu’ndaki göreviyle ilgili bilgiler verdi.

AKP VE MHP KOMİSYON KURMUŞ

Sinan Ateş’in İsmet Büyükataman’ın danışmanlığını yaptığı dönemde MHP’nin ‘F.tö Araştırma Komisyonu’nda aktif görev aldığını hatta bu konuda en çok aktif olanlardan birinin eşi olduğunu kaydeden Ateş’e göre insanların fişlenip ‘terörist’ ilan edilmesi için yargılanmaya, mahkeme kararına, adalete gerek yokmuş. Sinan Ateş’e 10 bine yakın isim gelmiş ve Sinan Ateş, hiçbir niteliği ve yetkisi olmadan bunları araştırmış ve hazırladığı listeleri dönemin Adalet Bakanı olan, ‘f.tö’ komisyonunun başındaki Abdulhamit Gül’e sunmuş.

F.TÖ LİSTELERİNİN NASIL HAZIRLANDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Türkiye’de adaletin rafa kalktığını açıkça itiraf eden Ayşe Ateş’ın açıklamaları şu şekilde; “F.tö komisyonunun başında İsmet Büyükataman vardı. Sinan, İsmet Büyükataman’ın danışmanı olduğu için büyük oranda bu işi Sinan yapıyordu. Daha doğrusu hep Sinan yapıyordu. İsimler geliyordu, yaklaşık 10 bin kişilik bir isim listesi geldi neredeyse toplamda. Bunlar işte ülkücü olduğunu söyleyen, ‘f.tö ile irtibatımız yok, bizim bir suçumuz yok’ diye gelen insanların bilgilerini, belgelerini topluyordu. Arıyordu hani birilerini, bulundukları yerlerde. Onlardan referanslar alıyordu. Hani ilgisi olmadığına kanaat getirdiklerini de kanaatle. Yalnız şöyle bir şey var; hani ‘Sinan bunu işte cezaevinden çıkardı’ diyorlar… Sinan, ‘bu f.töcü bu f.töcü değildir’ diye bir şey yapmıyordu. Sadece bir liste hazırlıyordu genel kanaate göre. Bu listeyi de AKP tepedeki komisyona, darbe komisyonuna götürüyordu. O zaman da bu komisyonun başında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül vardı. Kendisine iletiyordu. Onlar da artık kendi araştırmalarına göre son kararı verip, ‘f.tö’cü ya da değil’ işte artık cezaevinde ise çıkacak ya da göreve iade edilecekse onun kararını da onlar veriyordu.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version