Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Titanik’in yönetmeni James Cameron’dan Dune 2’ye övgü: Saf sinema!


(Serbest Görüş) – Titanik, Avatar ve Terminatör gibi filmlerin yönetmeni James Cameron, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2 filminden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Le Figaro’ya konuşan yönetmen, “David Lynch’in uyarlaması hayal kırıklığı yarattı. Herbert’in romanının gücünden yoksundu. Villeneuve’ün filmleri çok daha ikna edici. Karakterlerin taslakları çizilmiş, oldukça tanımlanabilirler. Bu saf sinema. Film yapımcısı ve film yapımcısı Denis’le sık sık konuşuyorum” dedi.

SPIELBERG DE ÖVDÜ

Dünyaca ünlü birçok yapıma imza atan ve bilim kurgu türünde birçok film çeken Steven Spielberg de yönetmen, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2 filmine övgü yağdırdı.

Denis Villeneuve imzalı filmden bahseden Spielberg, DGA’nın Director’s Cut podcast’inde konuştu. Sinema tarihinin en iyi yönetmenlerinden bahseden Spielberg “O kadar da uzun bir liste değil ve senin bu listenin en yeni üyelerinden biri olduğuna derinden inanıyorum” dedi.

Yönetmen sözlerine “Çölü, okyanusa veya denize benzeten bir bakış açısıyla çektin. Kum solucanları deniz yılanları gibiydi ve Paul’un kum solucanında sörf yaptığı sahne şimdiye kadar gördüğüm en harika şeylerden biri. Çölü sıvı gibi gösterdin” diye devam etti

Yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve’ün oturduğu, “Dune: Çöl Gezegeni” 1 Mart’ta vizyona girdi. Ünlü yazar Frank Herbert’ün aynı isimli bilim kurgu-fantezi eserinden uyarlanan film, vizyona girdiği andan itibaren gişede büyük bir başarı yakaladı.

KARİYERİNİN EN YÜKSEK HASILATLI FİLMİ

Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2 dünya çapında 631 milyon 320 bin dolar hasılat elde etti. Hala sinemalarda olan film, Timothee Chalamet’in en çok gişe yapan filmi oldu.

Film, oyuncunun rol aldığı Wonka filminin hasılatını (631 milyon 60 bin dolar) geride bıraktı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version