Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

RUSYA | Navalny’i anma törenine katılan rahip görevden alındı

RUSYA | Navalny’i anma törenine katılan rahip görevden alındı


Rus muhalif lider Alexei Navalny’nin ölümünden 40 gün sonra mezarı başında düzenlenen anma törenine başkanlık eden rahip Dmitry Safronov, Rus Ortodoks Kilisesi tarafından görevden alındı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın müttefiklerinden biri olan Patrik Kirill, Rus Ortodoks Kilisesi’ne başkanlık ediyor.

Şubat ayında Kuzey Kutbu’ndaki bir hapishanede hayatını kaybeden Navalny’nin ölüm nedeni hala açıklanmazken muhalifler ölümden Putin ve Kremlin’i sorumlu tutuyor. Rus yetkililer Navalny’nin naaşını üzerinde araştırma yapmak için başlangıçta ailesine vermeyi reddetmişti.

Navalny’nin cenazesinin ailesine iade edilmesini talep eden halka açık mektubu imzalayanlar arasında rahip Dmitry Safronov da vardı. Safronov ayrıca Mart ayında Navalny’nin ailesiyle birlikte cenaze törenine katılmış ve muhalif liderin mezarı başında bir anma töreni gerçekleştirmişti.

Rus Ortodoks Kilisesinin kararnamesine göre rahip Safronov’un üç yıl boyunca kutsama yapması, haç taşıması ya da papaz cüppesi giymesi yasaklandı. Kararnamede ayrıca rütbesinin düşürüldüğü ve Moskova’daki başka bir kiliseye nakledildiği belirtildi. Rahip Safronov’un statüsü ilahi okuyuculuğuna indirildi.

Kararnamede alınan karar ile ilgili bir gerekçe gösterilmezken, “Kefaret döneminin sonunda, bağlı olduğu yerden gelen geri bildirimlere dayanarak, rahiplik hizmetinin devam edip etmeyeceği konusunda bir karar verilecektir” denildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version