Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mûş’ta on binlerin katılımıyla zafer kutlaması


 

MÛŞ – DEM Parti, Mûş’ta on binlerce kişinin katılımıyla tarihi zaferini kutladı.  Alanı dolduran halk, tarihi zaferi PKK Lideri Abdullah Öcalan’a armağan ettiklerinin mesajını verdi. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mûş’ ta belediyeyi kazanarak tarihi bir başarıya imza attı.  Mûş halkı, dün seçim verilerinin açıklanmasıyla birlikte saatlerce sokaklarda sevinçlerini dile getirdi. Bugün de Mûş halkı ve eşbaşkanlar zaferlerini kutlamak için kent merkezinde bulunan Kobanê Meydanı’na akın etti. Alana gelen on binlerce kişi, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin jîyan azadî” sloganlarını attı. Yediden yetmişe herkesin yer aldığı kutlamada alan DEM Parti bayraklarıyla donatılırken, kitle zaferi PKK Lideri Abdullah Öcalan’a armağan ettiklerini haykırdı. 

 

DEM Parti Gençlik Meclisi “Sen nerelisin konuş sen nerelisin”, “Bu zafer tecridi kıracak”  dev pankartlarını meşalelerle açarak alana giriş yaptı. Dev pankartlarıyla alana giriş yapan gençlere kitle hep bir ağızdan “Jin jîyan azadî”  sloganları ile karşılık verdi. Kadınların yöresel kıyafetleriyle dikkat çektiği kutlamada,  eşbaşkanlar Tuba Sayılğan ve Sırrı Söylemez’e ilgi yoğun oldu. 

 

 

‘CEZAEVİNDEKİ YOLDAŞLARIMIZA ARMAĞAN’

 

Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından açılış konuşması yapıldı. Kutlamada konuşan DEM Parti Mûş Milletvekili Sümeyye Boz, “Kurdistan halkı 31 Mart’ta cevabını çok net verdi.  Başardık başardık.  Özgür Basın, gençler, kadınlar sokak sokak çalıştı.  Kurdistan’da yürütülen kayyım politikalarına karşı Kürt halkının mesajı ve cevabı netti. Çünkü sizlerden korkuyorlar. Bizler, sizler bugün onlara izin vermedik. Bu zaferi demokrasi ve barış için cezaevlerinde haykıran ve mücadele yürüten yoldaşlarımıza armağan ediyoruz” dedi. 

 

‘BU ŞEHRİ YARINLAR İÇİN İNŞA EDECEĞİZ’

 

Ardından konuşan eşbaşkan Tuba Sayılğan halkı selamlayarak sözlerine başladı. Kürt anneleri, kadınlar ve gençler ile birlikte mücadeleyi yürüttüklerini söyleyen Sayılğan, “İradesini ortaya koyan tüm arkadaşlarımız bize bu tarihi zaferi yaşattığı için hepinize teşekkür ederim. Özellikle kadın arkadaşlara teşekkür ederim bu zafer halkın iradesinin zaferidir. Tarihi bir zafer kazandık. Hepimiz  canla başla çalıştık ve bu başarı hepimizin başarısıdır. Şimdi bu sorumluluk bilinciyle bu şehri eni iyi şekilde yöneteceğiz. Bu şehri hep birlikte yaşam alanlarına dönüştüreceğiz.  Bunu hep birlikte yapacağız.  Meydanlarda alanlarda ne söylediysek şimdi de bu söylediğimiz şeylerin arkasındayız. Biz bu şehri yarınlar için inşa edeceğiz. Her kesin söz sahibi olduğu bir yönetim anlayışı ile yöneteceğiz.  Bizi halk iradesine laik gördüğünüz için çok teşekkür ederiz. Yolumuz açık olsun” ifadelerini kullandı.  

 

‘DEM PARTİ OLARAK BİZE YAKIŞANI YAPACAĞIZ’

 

 Eşbaşkan Sırrı Söylemez de “Tüm Muş halkını canı gönülden selamlıyorum” diyerek sözlerine başladı.  Söylemez, “Bu zafer halk iradesidir. Verdiğimiz mücadelenin zaferini kutlamak için buradayız.  Bu hepimizin zaferidir.  Bize umut olanlara umut olacağız. Sizler için demokratik bir anlayışı inşa etmek için geliyoruz ve bu anlayışla hareket edeceğiz. Bütün paraları halkımız için harcayacağız. Halkımız ne istiyorsa bizler onlar için çalışacağız. Hep birlikte halk iradesini daha güçlü bir yere taşımak için çalışacağız. Yerelden şeffaf ve eşit bir şekilde yürüteceğiz.  Sizlerin desteği ile Muş halkına layık olmaya çalışacağız. Mutlaka mutlaka ekolojik bir yaşamı inşa edeceğiz. Doğayı yok edeni değil yaşamın her alanında ekolojik bir yaşam modeli inşa edeceğiz.  Biz Muş halkını kucaklayacağız. Hiçbir ayrım yapmayacağız.  Ne olursa olsun eşit bir mücadele yürüteceğiz.  Bu tarihi Muş  zaferini yaşatacağız. Halka ait olanını halka vermeye geldik. DEM Parti olarak bize yakışanı yapacağız” mesajını verdi.

 

Ardından yurttaşlar zılgıt, alkış, slogan ve şarkılarla halaya durdu.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version